DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054681-1,59%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otogar ve tarihi camiler dezenfekte edildi

Otogar ve tarihi camiler dezenfekte edildi

ABONE OL
12 Mart 2020 12:23
Otogar ve tarihi camiler dezenfekte edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline hızlıca yayılan ölümcül salgın yeni tip koronavirüsüne (Kovid-19) karşı otogar ve otobüsler ile tarihi camiler uzman ekipler tarafından dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Dünya genelinde her gün onlarca can alan en son ülkemizde de bir vakaya rastlanmasının ardından koronavirüs salgınına karşı tedbirler sıkılaştırıldı. Edirne Belediyesi ve Otogar İşletmesi iş birliğinde otogarda belediye sağlık ekipleri dezenfeksiyon çalışması yaptı. Ekipler, otogarın her noktasını ve otobüsleri koronavirüs tehdidine karşı dezenfekte ettiler.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne Otogar İşletmecisi Mustafa Altunhan, bir çok insanın girip çıktığı Edirne Otogarı’nda otobüslerin içleri de dahil 24 saat dezenfekte çalışması yapacaklarını belirterek, “Muavinlerimize, kaptanlarımıza tembihledik. Kesinlikle eldivensiz servis yapmayacaklar hijyen kurallarına dikkat edecekler. Burada öyle bir virüs yok ama genelde Otogarımız sürekli olarak 24 saat dezenfekte olacak” dedi.

Otogarın periyodik olarak dezenfekte yapılacağını belirten Altunhan, “Çalışmalarımız bunun üzerine çünkü sağlık çok önemli dikkat etmemiz lazım. Edirne belediyemizde bizlere yardım ediyor. ilaç şirketi ile anlaştık. Otogarımız sürekli olarak 24 saat dezenfekte olacak. Burası Avrupa’ya açılan sınır kapımız dikkat etmemiz lazım. Allah korusun burada öyle bir virüs yok. Ama olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gördüğünüz üzere otogarı yerinden oynatıyoruz. Temizlenmeyen bir nokta bırakmak istemiyoruz. Otobüslerimiz sürekli içleri dezenfekte olacak ve temizlenecek. Gerçekten çok önemli muavinlerimize, kaptanlarımıza tembihledik. Kesinlikle eldivensiz servis yapmayacaklar hijyen kurallarına dikkat edecekler. Çünkü otobüslerin içerisinde ki servis hizmeti bizim için çok önemli onun için tüm personelimize defalarca tembihledik. Artık hijyen çağında yaşıyoruz. Biz de otogar olarak dedik ki herkesin bir selam şekli var. Kimi ayakları ile selamlaşıyor. Ama bize onlar uygun gelmediği için Cumhurbaşkanımız bir selamlaşma gösterdi. O çok güzel bizde dedik ki bizim de otogarcılar olarak uzak doğulular gibi selamlaşalım. Kimse ile tokalaşmayacağız kimseyle öpüşmeyeceğiz. Gerçekten ciddi bir durum. Ben zannediyorum ki Türk milleti olarak zaten temizlik imandan gelir diyoruz ya biz temiz insanlar olduğumuz için inşallah bu virüsün üstesinden geleceğiz. Türkiye’de otogarlarda ilk bu dezenfekte çalışmasını biz yapıyoruz” dedi.

TARİHİ CAMİLERDE VİRÜS ÖNLEMİ 

Edirne Belediyesi; kentteki dini turizmin ilk durak noktaları olan Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Cami’de Koronavirüsüne karşı dezenfekte çalışması yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında taksi durakları, taksiler ve minibüslerin ardından kentteki dini turizmin ilk durak noktaları olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Cami’de Koronavirüsüne karşı dezenfekte çalışması yapıldı.

Edirne Belediyesi Halk Sağlığı Birimi ekipleri tarafından gerçekleştirilen camilerdeki dezenfekte çalışmalarına Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklama Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Camilerimizde periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz dezenfekte çalışmalarını Koronavirüsü alarmı nedeniyle sıklaştırdık. Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediyesi olarak halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da Edirne’deki dini turizmin ilk durak noktaları olan Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Cami’de Koronavirüsüne karşı dezenfekte çalışması yapıyoruz. Çalışmalarım diğer camilerde de periyodik olarak devam edecek” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.