DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BIST 9.311,88-2,19%
BITCOIN 0%
Edirne
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Öz, “Kurucu lidere saygıyı suçlamak kötü niyettir”

Öz, “Kurucu lidere saygıyı suçlamak kötü niyettir”

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türkiye gündemine oturan teğmen mezuniyet töreni ile ilgili açıklamada bulundu.

ABONE OL
7 Eylül 2024 14:23
Öz, “Kurucu lidere saygıyı suçlamak kötü niyettir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türkiye gündemine oturan teğmen mezuniyet töreni ile ilgili açıklamada bulundu. Milli Savunma Bakanlığı’nca tepkiler üzerine, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin topluca kılıçlarını çekerek “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını atmaları üzerine soruşturma başlatıldı. Gerçekleşen törende Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben yapılan slogan, bazı kesimlerce hedef gösterildi. Bakanlığın başlattığı soruşturmaya sebep olan kesimlere tepki gösteren Başkan Yakup Öz, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saygının darbecilikle suçlanmasının kötü niyet olduğunu belirtti.

“BU GENÇLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ İLELEBET PAYİDAR KILMAK İÇİN YEMİN ETMİŞLERDİR”

Yakup Öz, Atatürk’e yönelik nefret ve düşmanlık içeren söylemleri de sert bir dille eleştirerek “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Millî Mücadelesinin önderi, Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Kara Harp Okulu mezunu teğmenlerin, yemin törenlerinde kurucu lidere saygı ve bağlılıklarını ifade etmelerini darbecilik olarak suçlamak hezeyan değilse kötü niyettir. Her fırsatta Atatürk’e olan nefret ve düşmanlıklarını kusan kişi ve çevreler bilmelidir ki, Türk Milleti’nin bağrından çıkan bu gençler milletimizin vefa ve kadirbilirlik vasfının gereğini yerine getirmiş, ülkemizi işgal ve zilletten kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve bağlılıklarını haykırmış, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılmak için yemin etmişlerdir” dedi.

“MİLLETÇE YAPMAMIZ GEREKEN ‘BİZ, HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİ’YİZ’ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMAKTIR”

Açıklamasının devamında Öz, Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Bugün milletçe yapmamız gereken, ülkemizde kamil manada demokrasinin bütün kurumlarıyla güçlendirilmesi ve Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ölçekte oyun kurucu bir konuma gelmesi için, farklı dünya görüşlerine sahip olsak da kutuplaşma dilini bir tarafa bırakıp Türk Ocakları’nın yıllardır sloganlaştırdığı gibi, ‘Biz, Hep Birlikte Türk Milleti’yiz.’ anlayışı ile çalışmak, çalışmak, çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r