DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042673-2,18%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel yetenekli çocuklara eğitim verilecek

Özel yetenekli çocuklara eğitim verilecek

ABONE OL
18 Mart 2021 09:54
Özel yetenekli çocuklara eğitim verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi bünyesinde özel yetenekli çocukların belirlenmesi ve desteklenmesi amacıyla Özel Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi açtı. Faaliyetlerine başlayan merkezin müdürlük görevini ise Dr. Öğr. Üyesi Fatih Dereli üstlendi.

Özel Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Dereli, Trakya Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal düzeyde olmakla birlikte özellikle Trakya ve Batı Trakya’da bulunan özel yeteneklilerin sağlıklı bir mizaç eğitimi ile millî ve evrensel değerleri tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını; lider ve üretici düşünce yeteneklerini millî ve toplumsal bir bakış açısıyla ülke kalkınmasına yarar sağlayacak biçimde geliştirmesini desteklemek amacı taşıdığını söyledi.

Trakya bölgesinde büyük bir eksiklik olan özel yetenekli çocukların eğitimlerinin planlanması, geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik Trakya Üniversitesi olarak akademik nitelikte bir merkez kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Edirne ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda akademik birimlerimizle hizmet vermekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve potansiyellerinin geliştirilerek ülkemiz ve milletimiz için yararlı bireyler olması için Merkez çatımız altında faaliyet göstereceğiz. Özel yetenekli çocuklarımızın eğitim öğretim programlarının geliştirilmesi; çocuklarımızın, velilerimizin ve bu alanda hizmet veren profesyonellerin hareket kabiliyetini artıracağına inandığımız Merkezimizin şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir görev üstleneceğine inanıyorum. Merkezin hayata geçmesinde emeği olan başta Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Dereli ve disiplinler arası uyum içinde çalışan değerli akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.