DOLAR 32,3829 -0.33%
EURO 34,8028 -0.14%
ALTIN 2.410,08-0,50
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1856844-4,38%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel Yürekler’den özel gösteri

Özel Yürekler’den özel gösteri

ABONE OL
8 Aralık 2023 11:15
Özel Yürekler’den özel gösteri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ öğretmen ve kursiyerler tarafından bir program düzenlendi.

Program saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunması sonrası başladı. Programa Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hayırseverler, Beyazay Derneği Edirne Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve hayırsever iş insanları Sibel Yıldırım ve Fatma İriş, veliler ile öğrenciler katıldı.

“İNSANI MERKEZE AŞMAYAN HİÇBİR POLİTİKA, STRATEJİ HUZUR GETİRMEZ”

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, “Önce insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkes, engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmelidir. Biz can almayı değil, sevgiyle, cana katkı sağlamayı düstur edinen, sadece insanları değil, toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, hasılı dünyadaki tüm varlıkları, Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarımız. Biz, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. İnsanları, hatta bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdan olmaz. İnsanı merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyaya refah, huzur ve adalet getirmez. Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı dışladığı bir ortamda ne eşitlik ne de adalet tesis edilebilir. Şeyh Edebali’nin, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü, bizim devlet geleneğimizin kilit taşıdır. İnsanın olmadığı yerde devletin de bir anlamı yoktur. Bizler engelli bireylerimizin toplumda hak ettikleri değere ulaşabilmeleri onlar için farkındalık oluşturmak adına bugün buradayız. Bu bağlamda, ilimizde göreve başladığından itibaren varlığını gösteren ve desteğini bizlerden esirgemeyen Sayın Valimiz Yunus Sezer’e, görevimizi icra ederken bizlere yol gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı’ya, projelerimizde maddi ve manevi destek sağlayan ve şu an aramızda olan kıymetli hayırseverlere, Beyazay Derneği yönetim kuruluna gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Konuşmanın ardından etkinlik çerçevesinde yapılan vals gösterisi, Özel Yürekler Korosu’nun müzik dinletisi, engelli bireylerden oluşan halk oyunu ekibi ve mehter takımının gösterileri sonrası program sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.