DOLAR 32,4588 0.22%
EURO 34,8640 0.72%
ALTIN 2.421,101,74
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1894022-2,85%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pandemi altını durduramadı

Pandemi altını durduramadı

ABONE OL
17 Eylül 2020 11:12
Pandemi altını durduramadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnişli çıkışlı çizelgesi ile piyasasının en hareketli yatırım aracı altının yükselmeye devam edeceği, düğünler dursa da yatırım olarak altına ilginin devam ettiği öğrenildi. Yaklaşık 3-4 gün önce 364 liralarda satılan ve bir anda 375 liraya çıkan altın yükselmeye devam ediyor. Bu sene pandemiden dolayı vatandaşların daha çok nikahla evlenerek, düğünlere yatıracakları parayı ev araba aldığını söyleyen Edirne Padişah Kuyumculuk İşletme Sorumlusu Zeki Kalkan, altına ilginin düşmediğini yatırım aracı olarak altına yatırım yapan çok insan olduğunu ifade etti.

“ŞÖYLE BİR GERÇEK VAR, MUHAKKAK Kİ YÜKSELECEKTİR”

Padişah Kuyumculuk işetme sorumlusu Zeki Kalkan, “Pandemi döneminden sonra son dönemde altında gelişen bir olay var. Sert yükselişler ve sert düşüşler var. Bilindiği üzere 464 lira iken birden 475 liraya çıkıyor. 2 gün sonra bir bakıyorsunuz tekrar 460 lira civarlarına gerilemiş̧ oluyor. Şu an hiçbirimiz nasıl bir süreç̧ olacağını kestiremiyoruz. Şöyle bir gerçek var. Muhakkak ki yükselecektir. Çünkü̈ dünyada gereksinimden çok daha fazla paralar basıldı. Örnek olarak Amerika 2 trilyon dolar bütçe ayırırken kendine bu sene 8 trilyon dolar ayırdı. Ve bunu Japonya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde yaptı. Ve bu basılan paraların bir karşılığının olması lazım. Buda en çok altın senetlerine veya bankadan, kuyumculardan altın alımına çok büyük bir bölümü̈ fiziki olarak altın olarak topluyorlar. Altının yükselişinin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

“HALEN YATIRIMLIK ALTIN SATIN ALAN ÇOK İNSAN VAR”

Düğün sezonunun pandemiden dolayı durmasına rağmen yatırım olarak insanların altını çok tercih ettiğinin altını çizen Kalkan “Düğün sezonu zaten tam açılmamıştı. Açılmamasıyla beraber sınırlandırmalar getirildi. Düğün alışverişinden ziyade gelinlere yapılacak olanlar yapıldı. Daha çok nikah ile evlenildi. İnsanlar düğüne ya da düğün altınına yatıracakları parayı kendilerine ev araba almak için malum kredilerde makul fiyatlara indirilmişti. Kredilerle ile birlikte kendilerine ev araba aldılar. Ama yatırımlık altın olarak islerimiz devam ediyor. Halen daha yatırımlık altın olarak satın alan çok fazla insan var. Ve dediğimiz gibi konuşulan fiyatlar gram bazında 550 liranın üzerinde konuşuluyor. Bu yüzden yatırım amaçlı altın alanlar var. Genellikle 24 ayar külçe altın, ata altını veya ziynet altınlara ilgi yüksek” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.