DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pandemide fidana ilgi arttı

Pandemide fidana ilgi arttı

ABONE OL
1 Şubat 2021 10:50
Pandemide fidana ilgi arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de çiçek ve fidan yetiştiricisi İbrahim Gorca, pandemi döneminde insanların köylerde müstakil evlerde daha çok zaman geçirmeye başlamasıyla süs bitkisi, çam ve meyve ağacı yetiştirmeye başladığını belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle daha çok evlerde vakit geçirilmesi insanları yeni hobiler araştırmaya ve yapmaya yöneltmiş durumda. Edirne’de uzun yıllardır çiçek ve fidan yetiştiriciliği yapan İbrahim Gorca da insanların köylerde müstakil evlerde daha çok zaman geçirmeye başlamasıyla süs bitkisi, çam ve meyve ağacı yetiştirmeye başladığını belirtti.

Pandemiden kendilerinin de bir hayli olumsuz yönde etkilendiklerini de vurgulayan Gorca, “Biz bu işi 21 yıldır yapmaktayız. Pandemi diğer sektörleri vurduğu gibi bizi de vurdu. Bizler ağırlıklı olarak cumartesi, pazar günleri iş yapardık. Cumartesi, pazar günleri sokağa çıkma yasağı olduğu için işlerimizde gerileme oldu. Bu aralar hava soğudu için işlerimizde duraksama var. Pandemiden dolayı insanlarımızda apartmandan çok köylere ve müstakil evlere yerleşimi doğurdu. Bu nedenle insanlar yeşilliğe ihtiyaç duydular. Çam, meyve ağaçları, süs bitkisi gibi talepleri var. En çok ağırlıklı olarak ceviz fidanı satıyoruz. Cevizin bakımı kolay geliyor. Hastalıktan biraz daha muaf, toplaması ve saklaması kolay. Sık budama ve ilaçlama isteyen bir ağaç değil. Toplarken çok dikkat edilmesi gerekmiyor.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.