DOLAR 32,5939 0.36%
EURO 34,8629 0.35%
ALTIN 2.507,610,95
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Para dolu çantayı sahibine teslim etti

Para dolu çantayı sahibine teslim etti

ABONE OL
28 Ocak 2020 10:02
Para dolu çantayı sahibine teslim etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bir dönerci dükkanında unutulan içerisinde yaklaşık 33 bin avro para, ziynet eşyaları ve pasaportlar bulunan çanta sahibine teslim edildi. İşletme sahibi Yunus Durmaz kendilerinin vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, yine gurbetçi sezonunda dükkanlarında unutulan 3 bin avro parayı sahibine teslim ettiklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Olin Kavşağında işletmeciliğini Yunus Durmaz’ın yaptığı bir döner dükkanında garsonlar bir müşterinin çantasını unuttuğunu fark ettiler. Çalışanlar durumu işletme sahibi Yusuf Durmaz’a bildirdiler. Çantanın sahibine ulaşmak için içinde irtibat numarası veya kimlik olduğunu düşünen Durmaz, çantayı açtığında içerisinde yüklü miktarda avro para, ziynet eşyaları, pasaportlar ve ruhsat olduğunu fark etti.

Kamera kayıtlarından çantayı unutan müşteriyi tespit eden Durmaz, çanta içesinde bulduğu irtibat numarasından çantayı unutan Burhan T.’ye ulaşarak durumu bildirdi. Durmaz’ın haber vermesi üzerine dükkana gelen polis ekipleri de çanta içerisinde bulunan yaklaşık 33 bin avro, ziynet eşyaları, pasaportlar ve ruhsatları tutanak altına aldı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden tekrar Edirne’ye gelen Burhan T.’ye çantası işletme sahibi Yunus Durmaz ve polis ekipleri tarafından teslim edildi.

“DAHA ÖNCE 3 BİN EURO UNUTULMUŞTU ONU DA SAHİBİNE TESLİM ETTİK”

Kendilerinin vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirten İşletme sahibi Yunus Durmaz, “Biz vatandaşlık görevimizi yaptık. Kendisi de geldiğinde helal paraysa bir şey olmaz diye düşünmüş. Helal paraymış onun içinde. Bizim yazında gurbetçi sezonunda kadınlar tuvaletimizde 3 bin Euro para unutuldu. Yine o insanı kamera kayıtlarından bulup parasını telsim ettik. Vatandaşlık görevini yapsın herkes. Haram para kimsenin boğazından geçmez” dedi.

“ŞEHRİMİZİ KARALAYAN KAMPANYAYA İNAT TEMİZ ESNAFLAR OLARAK YUNAN VE BULGAR VATANDAŞLARI ŞEHRİMİZE BEKLİYORUZ”

Son günlerde Yunan ve Bulgar vatandaşlarının sosyal medya topluluk hesaplarında Edirne esnafına yüksek fiyat uygulayan ve esnafı kötülemeye yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Durmaz, “Bu algıya inanan Yunan ve Bulgar vatandaşlar Çorlu’ya gitmeye başlamıştı. Biz Edirneli esnaflar olarak kimsenin canında, malında gözümüz olmadı olamaz. Bize ve diğer Edirneli esnaflarımıza gerek Yerli gerek yabancı vatandaşlarımıza hep güven aşıladık. Bu örnekte çantayı unutan Burhan Bey Çorlu’ya kadar çantanın varlığından habersiz olup, büyük dikkat kaybıyla çantasını unutmuş olsa bile bu 300 bin liralık bir çantanın kuruşuna dahi göz dikmedik. Bu yaşanılan olayla belki o yaratılan kötü algıyı yenmiş oluruz. Edirne esnafına güvenileceğinin bir simgesi olur bu. Biz yerli yabancı tüm vatandaşların şehrimize güven içerisinde gelmesini istiyoruz. Biz vatandaşlık görevimizi yaptık. Bu sadece Edirne’ye değil tüm Türkiye’de ki esnaflarımıza örnek olmalı. Müşteri ayırmaksızın çayımızı çorbamızı içen herkes bize emanet, baş üstünde misafir, velinimetimizdir. Bizde emanete ihanet olmaz, Edirne temiz yürekli insanların, insana insan gibi değer veren esnafların şehridir. Algıya yenilen Yunan ve Bulgar vatandaşlarımıza da güven rahatlığı ile şehrimize gelmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.