DOLAR 32,5646 0.06%
EURO 34,9415 0.16%
ALTIN 2.423,330,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093946-3,11%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Paralı Geçiş Sistemi başlıyor

Paralı Geçiş Sistemi başlıyor

ABONE OL
29 Şubat 2020 18:05
Paralı Geçiş Sistemi başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Mart’ta saat 05.00’den itibaren 3.5 tonun üzerindeki karayolu taşıtları, 3.115 km’lik yolların kullanımı için ücret ödeyecek.

APİ’nin vediği bilgiye göre, bunlardan 803 km’si otoyol ve 2.322 km’si birinci sınıf yollardır. Yaklaşık 20.000 km Cumhuriyetçi karayolu ağının ve yaklaşık 17.000 km ikinci ve üçüncü sınıf yolları ağır yük taşıtları için ücretsiz olacaktır.

Örneğin Smolyan ili karayollarında Tol ücreti ödenmeyecek. 1 Mart’a kadar 3,5 tonun üzerindeki araçlar tüm ulusal karayolu ağı için bir elektronik vinyet ödedi. 1 Mart’ta gece yarısından saat 5’e kadar sistemler yeniden yapılandırılacak, ancak bu ağır yük araçlarının hareketini engellemeyecek ve bu araçlar Tol sistemli yollarda sorunsuz bir şekilde hareket edebilecek.
Kat edilen 1 km Tol ücretleri aracın kütlesi, çevre sınıfı ve yol kategorisine göre belirleniyor. 3.5 ton ile 12 ton arasındaki kamyonlar kilometre başına 3 ve 7 stokinka, otobüsler ise 1 ve 4 stotinka ödeyecek. Alternatif yakıt kullanan 3,5 tonun üzerindeki araçlar için, geçiş ücreti, ilgili EURO VI, EEV eko-kategori araç türleri için belirlenen değerin yüzde 50’si olacaktır.
Yol kullanıcıları için üç faturalandırma seçeneği var: rota kartı, yerleşik cihaz veya GPS izleyici ile. Kamyonların ve otobüslerin başlangıçta bir rota kartı kullanması ve 27 Mart’a kadar kademeli olarak bir yerleşik ünite veya izleyici takılması bekleniyor. Bu cihazları artık satın almış olanlar, onları 1 Mart’tan itibaren kullanabilecekler.
Rota kartı, elektronik vinyet satışı da yapan kanallar aracılığıyla satın alınabilir: Ulusal Tol İnternet sitesi www.bgtoll.bg’den, BGTOLL mobil uygulamasından, sınır kontrol noktalarında, bölgesel yol ofislerinde, ülke genelinde bulunan 500 self-servis terminalinden ve APİ ortaklarının pazarlama ağında.
Bir rota kartı kullanırken, sürücü veya kamyon ve otobüsün sahibi, istenen rotayı sisteme önceden girerek, başlangıç ve bitiş noktalarını ve dilediği dört ara noktayı işaretler. Aracın kategorisini, emisyon sınıfını ve aks sayısını belirtir ve en kısa veya en hızlı rotayı oluşturmayı seçer. Rota kartı, seçilen etkinleştirme anından itibaren 24 saat geçerlidir.
Talep edilen rota kesinlikle takip edilmelidir. Yolda kaza veya başka bir engel olması ve başka yoldan geçilmesi durumunda, sürücü cezalandırılmaz. Önceden seçilen rotadan başka nedenlerle sapmalar yaşanması durumunda ek bir rota kartı satın alınmalıdır.
Sürücü veya araç sahibi e-posta adresiyle kayıt yaptırırsa, yedi gün öncesine kadar bir veya daha fazla güzergah kartı satın alabilir. Bir sonraki sistem girişinde, sistem önceden girilen verileri otomatik olarak tekrar girecektir. Kayıtlı olmayan kullanıcılar için iki gün öncesine kadar bir rota kartı satın alınabilir, yani kart satın alma tarihinden itibaren en geç saat 23:59’a kadar etkinleştirilmelidir.
Bulgaristan üzerinden tranzit geçiş yapanların geçişini kolaylaştırmak için, sürücülere yol kartlarının satışı için 34 ek satış bayisi ve sınır kapılarında 58 self-servis terminali sağlandı. Bu ise, 92 ağır yük taşıtına aynı anda hizmet sağlanmasını sağlıyor. Bayilere, komşu ülkenin dilini konuşan Ulusal Tol Sistemi çalışanları görev yapmaktadır. Görevliler, sürücüleri yeni ücretlendirme yöntemi hakkında bilgilendirecek, rota haritaları satın almalarına yardımcı olacak ve sürücülerin en uygun rotayı seçebilmeleri için mevcut yol kısıtlamaları hakkında bilgi sağlayacak.
Kolaylık sağlama açısından, 3,5 tonun üzerindeki ve 12 tonun üzerindeki araçların hareketinde kalıcı kısıtlamalar gösteren yol haritaları yerleştirildi. Trafik yoğun olduğunda, gerektiğinde yeniden yönlendirilebilen bir mobil satış noktası da devreye girmesi bekleniliyor. Sistemin uygulamaya girdiği ilk günlerde, ücretli geçişlerin kontrolü, Ulusal Tol Ofis’in 105 mobil ekibi aracılığıyla yerinde yapılacak. Müfettişler, bir rota kartı almak için sürücüleri en yakın noktaya yönlendirerek yardımcı olacaklar. Bu noktalar ise büyük benzin istasyonlarıdır.

(http://olaybg.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.