DOLAR 32,3117 -0.16%
EURO 34,8791 0.15%
ALTIN 2.389,56-0,29
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19981254,38%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazar alanının satışından vazgeçilmesi olumlu karşılandı

Pazar alanının satışından vazgeçilmesi olumlu karşılandı

ABONE OL
3 Kasım 2023 17:14
Pazar alanının satışından vazgeçilmesi olumlu karşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cuma Pazarı alanının satışının iptal edilmesi kararını değerlendiren Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, kararı olumlu değerlendirdiklerini ve herkes için hayırlısı olmasını istediğini belirtti.

Edirne Belediye Meclisi’nde Cuma Pazarı alanının satışı iptal olduğu Başkan Recep Gürkan tarafından duyurulmuştu. Başkan Barış Atkoşan’da henüz Başkan Recep Gürkan ile görüşmediklerini, kararın kendisinin takdiri olduğunu dile getirdi. Pazar’daki Bulgar vatandaşlar ile esnaf arasındaki iletişimde değerlendiren Atkoşan, daha önce bastırılan Bulgarca kitapçıklar vesilesiyle iletişimin gayet iyi olduğunu ifade etti.

“PAZAR ALANININ SATIŞIN İPTAL EDİLMESİ BİZİM İÇİN OLUMLU”

Edirne Belediye Meclisi’nde Başka Recep Gürkan tarafından açıklanan Cuma Pazar alanının satışının iptal edilmesiyle alakalı konuşan UPEK Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, “Bu konuyu olumlu olarak değerlendiriyoruz. Şu anda birinci hedefimiz vatandaşlarımıza ve pazarımızı ziyarete gelen Bulgar müşterilerimize ve Yunan müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verme. Bizim şu andaki gündemimizde olan bu. Bugün de güzel bir kalabalık var pazarımızda. Havanın güzel olmasından, kış sezonunun yeni yeni girmesinden ve tezgahlara yeni kışlık ürünlerinin gelmesinden sebep. Ve son derece güzel bir hareketlilik var. Belediye Başkanımıza daha önce yapmış olduğumuz görüşmede, alan satılsa dahi yıl sonuna kadar mutlaka burada olacaksınız diye bir açıklaması olmuştu. Tabii ki konuyu kendisiyle tekrardan bir görüşürüz. Dün ani olarak gelişti. Bugün tabii ki bu görüşme imkanımız olmadı henüz, ama tabii ki değerlendireceğiz konuyu. Umarız Edirne için hayırlısı neyse o olur. Başkanımızın kendi takdiridir” dedi.

“BULGARLAR TARAFINDAN OTOPARKLARIMIZ DOLDU TAŞTI”

Ulus Pazarı ile birlikte tüm bölgenin kazançlı çıktığını belirten Atkoşan, “Sabahın erken saatlerinde yine çok güzel bir hareketlilik vardı. Yine her zamanki gibi beklentimiz dahilinde otoparkımız sabahın erken saatlerinde doldu, taştı. Çok harika, çok güzel bir yoğunluk var. Tabii ki buraya gelen Bulgar müşteri bundan sonra da kente, kentin çarşısına doğru geçiyor buradan. Yani tüm bölge ciddi anlamda bir hareketliliğe sahne oluyor” dedi.

“DAHA ÖNCE BASTIRDIĞIMIZ KİTAPÇIKLAR SAYESİNDE BULGAR VE ESNAF ARASINDA DİYALOG GAYET İYİ”

Bulgar vatandaşları ile Ulus Pazarı esnafı arasında önceden bastırılan kitapçıklar sebebiyle turist müşteri ve esnafın problem yaşamadığını kaydeden Barış Atkoşan, “Daha önce Edirne Valiliği, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi olarak bir kitapçık hazırlamıştık. Dört yıl önce kadar bunu esnafımıza dağıttık. Tabii ki o kitapçıkları hala daha muhafaza ediyorlar. Orada güncel satış teknikleriyle ilgili pratik bilgiler yer almakta. Özellikle alışverişle ilgili kelimeler alfabetik bir şekilde sıralanmış durumda. Rakamlar hem Bulgarca hem Yunanca iletişim kurabilmek için diyalog kurabilmek için. Bulgar ve Yunan müşterilerle şu an gayet iyi. Hiçbir şikayet yok. Gayet güzel bir şekilde yürüyor bu iş. Oradaki çalışmamız amacına ulaşmış oldu” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.