DOLAR 32,4009 0.08%
EURO 34,7690 -0.11%
ALTIN 2.395,79-0,02
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19370074,16%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazar fiyat etiketlerinde yüzde yüz artış

Pazar fiyat etiketlerinde yüzde yüz artış

ABONE OL
7 Ekim 2023 10:57
Pazar fiyat etiketlerinde yüzde yüz artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar esnafının aldığı ürünlerin malzeme açısında dolara endeksli olduğunu hatırlatan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, pazardaki yeni sezon ürünlerinin geçen seneye göre fiyatlarının yüzde yüz arttığını belirtti. Bu sürecin yerli vatandaşı zorlayacağını kaydeden Atkoşan, pazar esnaflarının minimum karlarla vatandaşa hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

“YENİ SEZON ÜRÜNLERİNDE GEÇEN SENEYE GÖRE YÜZDE YÜZ ARTIŞ SÖZ KONUSU”

Pazar’da yoğun bir kalabalık olduğunu belirterek fiyatların Dolar endeksli olması sebebiyle ciddi artış gösterdiğini, ancak esnafların kar marjını düşürerek müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğini altını çizen Başkan Barış Atkoşan, “Üçüncü ihale oldu. Üçüncü ihaleye de katılan olmadığı görüldü. Bundan sonra süreci yine yakından takip edeceğiz.  Pazarımız görüldüğü üzere bugün yoğun, bu tabii ki havanın alışveriş için daha elverişli olmasıyla da alakalı. Yağmur olmadığı zaman veya ne bileyim böyle çok fırtınalı olmadığı zaman insanlar rahatlıkla dışarıya çıkabiliyor. Bugün güzel bir yoğunluk var yine pazarımıza her zaman olduğu gibi. Okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin de ciddi anlamda pazarımıza ilgileri var. Kentteki hareketlilik okulların açılmasıyla beraber artmış durumda. Bundan tabii ki Ulus Pazar olarak biz de payımızı alıyoruz. Mümkün mertebe bunu minimize etmeye çalışıyor tezgahtar arkadaşlarımız ama siz de takdir edersiniz ki geçen sene bu seneki fiyatlar arasında nereden baksanız bire bir oranında bir artış var. Bunda esnafımızın da elinde olmayan sebeplerden dolayı çünkü aldıkları yerlerde imalat fiyatları ciddi anlamda bir artış gösterdiği için takdir edersiniz ki kumaşlar hep bir dövize endeksli. Çünkü malzemeyi dışarıdan ithal ettikleri için ana ham maddeyi içerisine kullanılan likralar özellikle, dolayısıyla birebir fiyat artışı söz konusu. En az yüzde yüz arttı. Geçen seneye göre yüzde yüz arttı. Yani bu sadece bizim sektörde değil. Her sektörde bu şekilde. Yani yerli vatandaşımızı zorlayacak. Ücretler noktasında da hem asgari ücrette olsun hem kamu da olsun ciddi anlamda maaşlarla bir artış söz konusu oldu ama tabii ki bu fiyat artışlarının olmaması için bir yerde bir bloke etmek gerekiyor bu durumu. Ama tabii ki bu konular bizi aştığı için biz mümkün mertebe minimum karlarla vatandaşa ürünleri ulaştırmaya gayret ediyoruz her zaman olduğu gibi” dedi.

“PAZARDA TEZGAH AÇMAYAN ESNAF YOK”

Atkoşan, “Pazarda şu an itibariyle boş yer yok. Bölgede biliyorsunuz Pavli Panayır’a başta olmak üzere farklı yerlerde panayırlar oluyordu. O panayırlar sona erdi. Şu anda o panayırlara bölgeden katılan arkadaşlarımızın hepsi tezgahlarına döndü. Şu anda pazarda boşluk yok. Bakalım inşallah en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.