DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,9971 0.05%
ALTIN 2.455,080,79
BIST 9.760,030,45%
BITCOIN 20944120,64%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazar kapısından geri döndüler

Pazar kapısından geri döndüler

ABONE OL
28 Kasım 2020 11:40
Pazar kapısından geri döndüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de her cuma günü kurulan ve ‘sosyete pazarı’ olarak bilinen Ulus Pazarı koronavirüs tedbirleri kapsamında Edirne Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla iki hafta süreyle kapatıldı. Alışveriş yapmak için gelen ve durumdan haberi olmayan bazı Bulgar vatandaşları ise pazarın kapasından geri döndü.

Kentte Cuma günleri kurulan ve başta Bulgar turistler ve çevre illerden gelen vatandaşların alışveriş için adeta akın ettiği Ulus Pazarı artan koronavirüs vakaları üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla iki hafta süreyle kapatıldı.

PAZAR KAPISINDAN GERİ DÖNDÜLER

Pazar’a alışveriş için gelen ve durumdan haberi olmayan bazı Bulgar turistler Pazar kapısından geri döndü. Bazı Bulgar vatandaşları ise Ulus Pazarının kurulmadığını görünce yan taraftaki sebze ve meyve pazarından alışveriş yaptıkları görüldü.

SOSYAL MESAFESİZ ALIŞVERİŞ DİKKAT ÇEKİYORDU

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında 27 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında kapalı olacak Ulus Pazarı’na alışveriş yapmak için gelen vatandaşların tezgahlarda oluştuğu yoğunluk ve sosyal mesafe kuralı ihlalleri dikkat çekiyordu.

GÜRKAN TEDBİRLERE DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Ulus Pazarı’nın yan tarafından kurulan sebze meyve pazarını ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada esnaflarla görüşerek, koronavirüs tedbirlerini hatırlatarak, maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısında bulundu. Belediye ekipleri de Pazar yerinde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.