1 Eylül’de avlanma yasağının kalmasından beri cep yakan balık fiyatları nedeniyle vatandaş tabiri caizse tezgaha yaklaşamamaktaydı. Özellikle çok tercih edilen hamsinin fiyatı da 40 TL’nin altına neredeyse düşmemişti. Ancak aylar sonra Edirne’de Karadeniz’deki bolluk sebebiyle kilosu 20 liradan satışa sunulan hamsi vatandaşın yüzünü güldürdü ve Balık Pazarı’nda hareketlilik başladı.
“YOGUNLUK VAR”
Hamsinin kilosunun 20 liradan satılmaya başlamasıyla yoğunluk yaşandığını belirten, Balıkçı esnafı Feridun Bistren; “Hamisinin kilosu 20 TL, bolluk olduğu için fiyatı düştü. İki boy hamsimiz var; ikisi de Karadeniz’in iri olan 40 küçük boylu olan 20 TL. Herkesi bekliyoruz hem ekonomik hem de orijinal Karadeniz hamsisi. Vatandaşlarımız oldukça talep gösteriyor, yoğunluk var. İlerleyen zamanlarda fiyatı inşallah daha da düşer.” dedi.
Bir diğer balıkçı esnafı Savaş Köstekçi ise “Ben istiyorum ki fiyatlar 10 liraya bile düşsün vatandaşlarımız bol bol yesinler. Denizde balık olmadığı zaman fiyatlar yükseliyor. Hamsinin fiyatı şuan düştü bundan kaynaklı bir yoğunluk var, yetiştiremiyoruz.” şeklinde konuştu.
TRAKYA BÖLGESİ
3 gün önceGÜNCEL
3 gün önceGÜNCEL
23 gün önceGÜNCEL
23 gün önceBALKAN HABERLERİ
23 gün önceBALKAN HABERLERİ
23 gün önceBALKAN HABERLERİ
23 gün önce