DOLAR 32,3238 -0.05%
EURO 34,8401 0.05%
ALTIN 2.411,250,76
BIST 10.267,09-0,10%
BITCOIN 2039210-1,34%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pazar’da lahana rezervasyonu

Pazar’da lahana rezervasyonu

ABONE OL
10 Ekim 2023 09:40
Pazar’da lahana rezervasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karaağaç’ın önemli ürünlerinden lahanayı kaptırmamak için vatandaşlar artık parasını ödeyip rezerve yaptırıyor. Sonbahar ve özellikle kış aylarının olmazsa olması lahana için vatandaşlar pazara yöneldi. Pazarcılar hava sıcaklıklarında ki düşüşlerle birlikte bağışıklığı güçlendirecek, kış aylarında alınacak kiloları vermeye yarayan lahanaya da talebin arttığını belirtti. Lahana müşterisinin bu sene çok olduğunu söyleyen esnaflar,” Artık müşteriler pazarda dolaşacağı zaman lahanasının parasını ödeyip poşetletip kenara ayırıyor, çünkü bir dolaşıp gelirim diyenler tükendiği zaman isyan ediyor” şeklinde ifade etti.

“LAHANA DİRENCİ ARTIRIR, BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR, KANSERE, ÜLSERE KARŞI FAYDALIDIR”

Karaağaç yerli lahananın tezgaha inmesiyle vatandaşların adeta kapış kapış lahana aldığını ve artık rezerve bile ettirdiklerini kaydeden pazar esnafları “Lahana tezgahlara geldi. Mart ayına kadar müşterilerimize lahana satabileceğiz. Yerli ürünlerimiz lahana, karnabahar, kereviz, pırasa, Mart ayına kadar bizde var. Şu an 35 liradan satılıyor önümüzdeki günler ne olabilir bilemeyiz. Yerli pırasa 20 liradan satılıyor, Karnabahar 40 lira, lahana 35 lira, kereviz 30 lira. Kilo. Yerli değil mi o da? Yerli. Bunlar Mart ayına kadar bizde var.  Bunlarla genellikle turşu, yemek, sarma, lahana, karnabahar, kızartma, yemek oluyor. Lahana vücut direncini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, mikrop öldürücüdür, başta rahim, kansere karşı çok iyi koruyucu dur. Astıma faydalıdır, öksürüğü keser, balgamı azaltır. Romatizma ve siyatik şikayetlerini azaltır. Çiğ lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır. Kandaki şeker oranını azaltır, safra kesesi hastalıklarına da faydalıdır, ayrıca kilo vermeye de faydalıdır. Artık müşteriler pazarda dolaşacağı zaman lahanasının parasını ödeyip poşetletip kenara ayırıyor, çünkü bir dolaşıp gelirim diyenler tükendiği zaman isyan ediyor. Ürünlerimiz çok iyi müşterilerde bunu bilerek hemen alıyor. Öğlene kadar lahana diye bir şey kalmıyor elimizde. Ev hanımları ihtiyaç duyduğu takdirde ürünlerimiz için her hafta tezgahlarımıza uğrayıp temin edebilir, her zaman bekliyoruz. Başımızın üstünde yerleri var”

Pazardaki diğer ürünlerin fiyatları şöyle; Havuç 25 lira, yerli fasulye 40 lira, kuzukulağı 12 lira, dereotu 10 lira, nane 12 lira, marul 20 lira, roka 12 lira, üzüm 60 lira, şeftali 35 lira, mandalina 25 lira, Çarliston 25 lira, kırmızı biber 50 lira, patates 20 lira, soğan 15 lira, kapya biber 20 lira i, patlıcan 15 lira, karnabahar 40 lira, lahana 35 lira, kereviz 30 lira olarak etiketlere yansıdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.