DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20912900,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pehlivanlar aşılansın çağrısı

Pehlivanlar aşılansın çağrısı

ABONE OL
2 Mart 2021 15:39
Pehlivanlar aşılansın çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl yapılmasını istediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı’na aşı çağrısında bulundu. Gürkan, Türkiye’de 14 boyda yaklaşık 3 bin pehlivan olduğunu belirterek, “Bu pehlivanlarımızın Güreş Federasyonu aracılığıyla bir aşı kampanyasına dahil edilerek, 1. ve 2. doz aşılarının yapılması ve güreşlere hazırlanmalarının sağlanmasıdır” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı’na pehlivanların aşılanması konusunda çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz yıl çok uğraş verilmesine rağmen pandemi nedeniyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 659’uncusunun yapılamadığını belirten Başkan Gürkan, “Maalesef pandemi nedeniyle çok arzu etmemize ve uğraşmamıza rağmen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 659’uncusunu yapamamıştık. Tabi ki bakanlığın aldığı tedbirler halkımızın aldığı tedbirler belediyelerde dahil herkesin çalışmasıyla yavaş yavaş normalleşmeye doğru gittiğimizi görüyoruz. 660’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin tarihini geçtiğimiz ay ilan etmiştik ve Türkiye’deki bütün yağlı güreşlerde buna göre tarihlerini belirleyip, planlamasını yapmaktalar. 660’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin tarihini 28 Haziran-4 Temmuz olarak belirledik. Güreşlerde 2,3 ve 4 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. Sağlık bakanlığına buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Yağlı güreş yapan pehlivanlarımızın birçoğu gelirini sadece bu işten elde eden insanlar. Ve Türkiye genelinde de toplamda yaklaşık 3 bin civarında yağlı güreş yapan pehlivanımız var. Sağlık bakanlığından talebimiz bu 3 bin pehlivanımızın Güreş Federasyonu aracılığı ile aşı kampanyasına dahil edilerek bir an önce 1 ve 2. doz aşılarının yapılmasını istiyoruz. Böylelikle yaklaşmakta olan yağlı güreş sezonuna, antrenman yapabilme imkanına ve ardından da güreşlerin sağlık içerisinde en azından bu yıl iptal olmadan o pehlivanlarında ekmek paralarını kazanabilecek bir hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığımızın bu talebe ilgisiz kalmayacağının ve Türk’ün ata sporu olan yağlı güreşin bir yıl aradan sonra kesintisiz olarak devamını sağlamak için Türkiye genelindeki toplamda 3 bin pehlivanımızın her iki doz aşısının yapılarak güreşlerin sağlıklı şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.