DOLAR 32,3202 -0.55%
EURO 34,7731 -0.36%
ALTIN 2.409,47-0,53
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1856594-4,92%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pehlivanların kayıtları başladı… Rekor katılım bekleniyor

Pehlivanların kayıtları başladı… Rekor katılım bekleniyor

ABONE OL
6 Temmuz 2023 11:02
Pehlivanların kayıtları başladı… Rekor katılım bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

662’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılmak isteyen pehlivanların kayıtları Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Önümüzdeki yıl format değişikliğine gidilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşlerine için bu yıl rekor sayıda pehlivanın katılması bekleniyor.

Güreşleri öncesinde birçok güreşçi üst boyda yarışmamak için fazla kilolar sebebiyle güreşlerden önce ter döktü. Kayıt öncesi kilo vermeye uğraşan teşvik-1 güreşçisi Adem Kakız ise kendisi gibi güreşçi olan babasının izinden gittiğini, onun yüzünü kara çıkarmamak için birinciliği hedeflediğini dile getirdi.

“2 BİN 500 KATILIMCI BEKLİYORUZ”

Eski Yağlı Güreş sisteminin bu yıl son kez yapıldığını ve artık seneye lig usulü güreş sistemine geçileceğini söyleyen Merkez Hakem Komitesi Başkan Vekili Servet Yıldız, “Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in başkan olmasından sonra güreşlere hareket geldi. Artık yağlı güneş sıradan değil, lig usulü yapılıyor. Çünkü yeni sene buraya 32 tane başpehlivan gelecek. 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bugün itibariyle eş-boy ayrımıyla başladı. Bugün 6’ya kadar eş-boy ayrımına kayıt yaptırmayan arkadaşlarımız güreş yapamayacaklar. Yani sistem kapanacak 6’da. Bunu herkese buyurduk. Başpehlivanlar dahil herkes için geçerli. 2 bin 500 civarında bir katılımcı bekliyoruz. Gerçekten ligin yeni kurulması ve bu güreşin biraz da hem basın üzerinden, üzerinden etkili oldu. Biz hem camiamız adına hem de güreşen arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Kayıt sistemimiz var. Gelenekselspordallari.com.tr’den girebiliyor. Hem manuel girebiliyor hem de barkod okutarak girebiliyorlar. Yeni sene Kırkpınar’ın geleneksel halini anlatmak isterim. 32 tane başpehlivan güreşecekler Ligi usulü bu 64 tane, bu 64 tane de başaltı büyük orta. Yani Kırkpınar biraz daha olimpiyatı tarzı olacak. Bu lig güreşleri topladığı puanlar üzerinden gelecekler katılım sağlanacak. Ama bu sene normal bir sistemde devam ediyor.  Federasyon Başkanımız görevinde olduğu süre içerisinde değişmez olmaz.  Başkanımız kararlı bu işin daha düzgün olması için. 662.senedir insanlar güreş yapıyor ve futboldan sonra en çok seyircisi olan spor dalı güreş. Onun için daha etkili, daha güzel şeyler olacağını tahmin ediyoruz.  Hayırlı uğurlu olsun. 662. Tarihi Kırkpınar Güreşleri, cuma günü saat 9’da Allah Allah sesleriyle başlayacaktır” dedi.

“İNŞALLAH İLERİDE ORHAN OKULU OLACAĞIZ”

Üst boyda güreşmek için siyah poşetle kilo vermeye çalışan güreşçi Ramazan Torun “Antalya’dan geliyorum. Buraya güreşmek için geldim. Ve kilom çıktı. Bir kilo fazlam var. Onu vermeye geldim. Ter atmak için geldim buraya. Siyah poşeti giydim sıcağı çeksin diye fazla terliyeyim diye. Hava almasın vücut. Vücudumdaki suları atarak o fazladan kiloyu vermeye çalışıyorum. Üç gündür de yemek yemiyorum çok açım yani. Ayak boyunda yarışıyorum.  Hedefim burada şampiyon olmak. Antalya’ya, madalya götürmek. Başpehlivan olarak Orhan Okulu’ya çok özeniyorum. İnşallah ileride bir Orhan Okulu olacağız” dedi.

“BABAM ESKİ GÜREŞÇİ, ONUN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIM”

Kilo vermek için ısınma hareketleri yapanlar arasında dikkat çeken Güreşçi babasının izinden gittiğini söyleyen Adem Kakız, “Antalya Büyükşehir Belediyesi adına güreşiyorum. 13 yaşındayım. Bir buçuk sene oldu güreşe başlayalı. Boyum normalde teşvik-1. Ama kilo fazlam var. Üst boya yazılmamak için ter atıp kilo vermeye çalışıyorum. Hedefim Kırkpınar’da ailemin yanına birincilikle dönmek. Babam eski güreşçi, babamın izinden gidiyorum. Onun yüzünü kara çıkarmayacağım.  Zorluklar her şey de olur. Ama pes etmedikten sonra hiçbir zorluk olmaz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.