DOLAR 32,5464 0.23%
EURO 34,9376 0.39%
ALTIN 2.473,510,47
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2002583-3,77%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Plajlarımız temiz çıktı

Plajlarımız temiz çıktı

ABONE OL
25 Haziran 2021 10:31
Plajlarımız temiz çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik” kapsamında İl Yüzme Su Komisyonunca belirlenen alanlardan 2021 yılı yüzme suyu sezonuna ait ilk numuneler alındı.

9 NOKTADAN NUMUNELER ALINDI

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı görevlilerince sezon öncesi Enez İlçesi’ne bağlı Gülçavuş, Kırkpınar Altınkum, Sultaniçe, Vakıf ve Keşan İlçesi’ne bağlı Erikli, Gökçetepe Mecidiye Sazlıdere ile Yayla sahili olmak üzere 9 noktadan yüzme (deniz) suyu numuneleri alındı. Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan analizlerde alınan numunelerin “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliğine” göre uygun olduğu belirlendi.

SEZON BOYUNCA TAKİP EDİLİYOR

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre, sezon boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir bakteriyolojik numuneler alınıyor. Alınan numuneler koliform, Fekal koliform ve Fekal streptokok parametreleri açısından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analiz ediliyor. Analiz sonuçları sezon içerisinde Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliğiʹnde belirlenen zorunlu ve kılavuz değerlere göre değerlendiriliyor ve kalite açısından ˮçok temizˮ, “iyi kalite/ yüzülebilirˮ ve  “yüzülemezˮ şeklinde sınıflandırılıyor. Yüzme sezonu sonunda ise tüm analizler değerlendirilerek yüzme alanının kalitesi  “Mükemmel kalite (A sınıfı)ˮ,  “İyi Kalite (B Sınıfı)ˮ,  “Kötü kalite (C Sınıfı)ˮ ve  “Çok Kötü Kalite/Girilmesi yasak (D Sınıfı)ˮ şeklinde sınıflandırılıyor.

DENİZ SUYU KALİTESİ “YÜZME SUYU TAKİP SİSTEMİ”NDEN ÖĞRENİLEBİLİYOR

Öte yandan güvenlik bir tatil için deniz suyunun sağlık açısından risk oluşturup oluşturmadığı Sağlık Bakanlığının “Yüzme Suyu Takip Sistemi” ile de izlenebiliyor. Özellikle vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle bakanlığın yüzme takip sistemine yoğun ilgi gösteriyor. Tatilciler, https://yuzme.saglik.gov.tr/ internet adresine girerek, gideceklerin tatil bölgesindeki deniz suyunun kalitesini anında öğrenebiliyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.