DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,750,85
BIST 9.879,581,68%
BITCOIN 20865291,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Planetaryum ile sıra dışı bir deneyim

Planetaryum ile sıra dışı bir deneyim

ABONE OL
19 Şubat 2020 10:35
Planetaryum ile sıra dışı bir deneyim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesinde hizmete açılan güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve tüm gök cisimlerinin görüntülerinin izlenebildiği Planetaryumun (Gezengen Evi) tanıtımını gerçekleştirdi. Açıldığı günden bu yana çevre illerden ve yurtdışından 81 bin çocuğa eğitim veren Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi, çocuklara sıra dışı bir deneyim daha kazandıracak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın vizyon projelerinde biri olan ve 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete kazandırılan Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi, çocukların hayal güçlerini daha da güçlendirmeye devam ediyor. STEAM Eğitim Modeli ile öğrencilere yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunan Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi, şimdi de Planetaryumla öğrencileri gezegende unutulmaz bir yolculuğa çıkarak.

Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi’nde hizmete sunulan Planetaryumun tanıtımını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi’ni  29 Ekim 2018 tarihinde açmıştık. Atanamayan öğretmenlerimizin aldığı özel eğitimlerle burada çocuklar gruplar halinde eğitim alıyorlar. Edirne’den, civar illerden ve yurtdışında gelen çocuklarda dahil olmak üzere 29 Ekim 2018 tarihinden bugüne kadar 81 bin çocuğumuz burada eğitim aldı. Çocuklar akın akın buraya gelmeye devam ediyor. Burada dünyanın oluşumundan; o ilk patlamadan başlayarak kronolojik bir sıralama ile canlıların oluşumu ve bugüne kadar geçirdiği evreler anlatıyor. Ve bütün dünyanın kabul ettiği STEAM Eğitimi, yanı yaparak ve yaşayarak öğrenme modelinin örneklemesi burada uygulanıyor. Eğitmen arkadaşlarımız bütün dünyada kabul gören çocuk değerleri olan; saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma ve birbirini olduğu gibi kabul etme, çevre ve doğaya karşı saygılı olma ve onu koruma anlayışları konularında da eğitimler vermeye devam ediyor” diye konuştu.

Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi’nin güncel gelişmelere göre yenilendiğini ifade eden Gürkan, “Bugün burada hizmete sunduğumuz Planetaryum (Gezen Evi) tanıtımını gerçekleştiriyoruz.  Planetaryumda gezegenlerin, güneşin, yıldızların ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntülerini özel bir yansıtıcı ile yansıtılarak, bunlarla ilgili ziyaretçileri bilgilendiriyoruz. Bununla ilgili çeşitli eğitim filmleri var. Bizim de elimizde 10 adet eğitim filimi ve 2 adet gökyüzü eğitim programı var. Yaş guruplarına uygun olarak, arkadaşlarımız bu eğitimleri gerçekleştirecek. Burada güneş sistemini, gezegenleri, iklim değişikliğini anlatıyoruz. Gökyüzü eğitim programında Edirne lokasyonunda, yani buradan baktığımızda gökyüzünde neler olduğunu tanımlayan, Edirne’nin koordinatlarıyla hazırlanmış bir gökyüzü eğitim filmimizde var. Edirne’mize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.