DOLAR 32,5613 0.21%
EURO 34,9626 -0.04%
ALTIN 2.458,610,94
BIST 9.884,261,72%
BITCOIN 20955961,56%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Plastik yerine organik bebek

Plastik yerine organik bebek

ABONE OL
14 Şubat 2020 10:51
Plastik yerine organik bebek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerinde tamamen doğal ürünlerden üretilen organik bebekler büyük ilgi görüyor.

Düzenlenen meslek edindirme kurslarında üretimi gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören “organik bebeklerin” daha büyük pazar ve kitlelere ulaştırılması için Edirne’de bulunan esnaflar Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ziyaret edilmeye devam ediliyor.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, düzenlenen esnaf ziyaretlerinde; amaçlarının kadınların kimseye muhtaç olmadan ekonomik özgürlüklerini kazanabilecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması demek, kursiyerlerin aile bütçesine katkı sağlaması demektir. Bu süreçte bizler üretici konumunda olan kursiyerlerimiz ile esnafımız arasında köprü vaziyeti görürken daha geniş kitlelere ve daha büyük pazarlara ulaşmak istiyoruz” dedi.

Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerinde üretimi gerçekleştirilen Tekstil ve hediyelik eşyalarının Edirne Valisi Ekrem Canalp’in desteği ile meslek edindirme kurslarına kazandırdığı son teknoloji ürünü cihazlar ve makinalar ile üretildiğine vurgu yapan Özbaş, “Bu imkanları olan meslek edindirme kursu birimlerimizde eğitim alan kursiyerlerimizin hayat standartlarını yükselterek, geniş kitlelere ulaşmak ve bu alandaki çalışmalarımızı arttırarak geliştirmek istiyoruz. Ayrıca kurslarımızı tamamlayan kadınlarımızın tekstil firmalarında hemen iş bulabilmesi, evlerinde bireysel olarak ürünler üretip pazarlayabilmesi ve buradaki kurslar sonucunda aile bütçelerine katkı sağlamaları bizleri son derece memnun ediyor… Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerimiz; kadınlara yönelik vermiş olduğu meslek edindirme kursları kapsamında Edirne esnafımızdan bir çok sipariş almakta ve kursiyerlerimiz Cuma Pazarında tahsis edilen alanda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapmakta… Kursiyerlerimiz tekstil ve hediyelik eşya alanında olduğu gibi “Edirne Bebekleri” konusunda da çok iddialılar… Kursiyer kadınlarımız şimdilerde “Edirne Bebeği” üretimi gerçekleştirmekte, yakın zamanda ise “Edirne Pehlivanı” üretimine başlayacaklar. Üstelik üretilen bebekler “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ön plana çıkıyor. Çocuklarımız; bu sayede Çin Malı ve Zararlı Plastik oyuncaklardan uzak durdukları gibi “Sıfır Atık Projesini” içinde barındıran ve tamamen organik olan bu ürünler ile daha güvende… Üstelik Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarında üretimi gerçekleştirilen “Edirne Bebekleri” plastik ürünlere nazaran çok daha ekonomik. “Kadınlara Yönelik Gelir Getirici Çalışmalar” Kapsamında; Dezavantajlı mahallelerde oturan, ekonomik yoksunluk içinde bulunan kadınlara yönelik, İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün katkıları ile meslek edindirme kursları düzenlenmeye devam ediyor.” dedi.

Düzenlenen esnaf ziyaretlerine; Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın yanı sıra Edirne İŞKUR Müdürü Şengül Çildam ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlhan Dinç ile görevli personeller de katılım sağlamakta.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Meslek Edindirme Kursu Kursiyer Kadınlara yönelik; ürettikleri ürünlerin geniş pazarlara ulaştırılması amacıyla esnaf ziyaretleri belirli periyodlar ile devam edecek.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.