DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045602-2,46%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis ek göstergede hayal kırıklığı yaşadı

Polis ek göstergede hayal kırıklığı yaşadı

ABONE OL
30 Haziran 2022 11:08
Polis ek göstergede hayal kırıklığı yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Boztaş, lise ve ortaokul mezunu polislerin 3600 ek gösterge dışında bırakılmasının, polis teşkilatında hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

POLEMDER Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Boztaş, dernek binasında 3600 ek göstergenin düzenlenmesinde lise ve ortaokul mezunu polislerin 3600 ek gösterge dışında bırakılmasına yönelik açıklamada bulundu.

“POLİS TEŞKİLATINDA 3600 EK GÖSTERGE HAYAL KIRIKLIĞI”

POLEMDER Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Boztaş, 3600 ek göstergenin düzenlenmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatarak, “Yıllardan beri mücadele veren polis teşkilatında hayal kırıklığı yaratmıştır. 1995 yılında yapılan bu düzenlemeyle askeri personel ve jandarma teşkilatına verilen 3600 ek gösterge aynı işe eşit ve eşit ücret ilkesi görmezlikten gelinerek bir defaya mahsus tahsil farkı gözetmeksizin polise verilmemiştir” dedi.

Boztaş, “2018 yılında yapılan seçim meydanlarında polis teşkilatına verilecek olan 3600 ek göstergenin Milli Eğitim Teşkilatında öğretmenlere, sağlık teşkilatında hemşirelere ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan din görevlilerine de verileceği seçimlerden sonra yapılacak çalışmalarla müteakip verileceği ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in üç bin altı yüz ek gösterge çalışmaları çalışmalarını daha geniş kapsamda değerlendirmeler yapılarak tüm kamu çalışanı çalışan personelin de kapsayarak Haziran, hazırlanan 3600 ek göstergenin düzenlenmesi 1 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada 30 yılını tamamlamış 2 yıllık ve üzeri yüksekokul mezunlarını 3600 ek göstergeden yararlanacağı ek göstergeleri 850, bin 200 veya bin 500 olan orta ve lise mezunları da 600 ek gösterge puanı verilerek verilecek şekilde Yapılan düzenleme kanun teklifi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilmiştir. Bu düzenlemeler çerçevesinde ilk, orta ve lise mezunlarına verilen 600 puanlık ek gösterge artışıyla maaşlarına 160, 200 TL civarında bir artış yapılır. Yapılırken bu oranın 3000 ek göstergesi üzerinden 2 yıl ve üzeri yüksekokul mezunlarına da 2 bin ile 2 bin 500 Türk lirası arasında maaş artışı sağlanacağı bilinmektedir. Bizler yüksek tahsil veya onlara verilecek farklı maaşların artışlarına karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz günün şartlarına göre 1960  yılında ilkokul 1970 yılında ortaokul 1980 yıllarında lise mezunu olarak mesleğe alınan rütbe, kıdem ve liyakat üzeri 2 yıl ve üzeri yüksekokul mezunu ile aynı birimde, aynı ekipte ve aynı operasyonlarda birlikte görev yapmış ve bu esnada şehit ve gazi emekli olmuş teşkilat mensuplarının olarak tahsil farkı gözetmeksizin görev yaparken çoğunluğunun 2000 ve 2005 yılları arasında orta ve lise mezunu olarak emekli olmuş teşkilat mensuplarının Tahsil farkı tahsil farkı gözeterek sözde adil olarak dağıttığımız 600 ek gösterge puan farkı adı altında yarattığınız ayrımcılık ve maaş artışları arasında adaletsizlik” dedi.

“MAAŞ FARKI ADALETSİZLİKTİR”

Orta ve lise mezunları ile yüksekokul mezunları arasındaki maaş farkının adaletsizlik olduğunu belirten  Boztaş, “Oysa Türkiye Polis Emekliler Sosyal Yardım Derneği Genel Merkez ve Yönetimi olarak 1 Aralık 2021 tarihinde Türkiye genelinde bulunan 42  şube başkanı ve yönetimleriyle birlikte Ankara’da düzenlediği 26. istişare toplantısında polisin özlük hakları ve 3600 ek gösterge talepleriyle ilgili düzenlediği konuşma yapmak üzere kürsüye gelen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu polis teşkilatının polis teşkilatının yaptığı başarılı çalışmalar, terör ve uyuşturucularla Yaptığı mücadeleler başarılarından bahsedip 3600 ek gösterge polisin anasının ak sütü gibi helaldir. Tahsil farkı gözetmeksizin vereceğinin sözünü dakikalarca vereceğiniz sözü dakikalarca ayakta alkışlanmıştır. Şimdi aradan ne geçti ki de bu övgüye layık görülen polis teşkilatı ve özellikle orta ve lise mezunu polis emeklileri tahsil farkı gözetilerek mahrum ve mağdur edilmiştir. Edilmiş ve aralarında huzursuzluk yaratmaya sebep olmuştur. Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen kanun teklifine geçici bir madde olarak emniyet hizmetleri sınıfına dair kadrolardan emekli olanlar mevcut derecelerine bakılmaksızın bir defaya mahsus ilgili aylık gösterge tablosunda bir dereceye intikal ettirilir ve bu kapsamda yapılacak intibak işlemleri bir bir 2023 tarihi itibariyle emniyet hizmetleri sınıfına dair tüm emekli personel ve hak sahipleri için uygulanır. Şeklinde talebimizin gerçekleşmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmak üzere birer dilekçe yazıp bu yanlıştan dönülmesi talep ediyoruz. Bu konuda 3600 ek gösterge polisin anasının ak sütü kadar helaldir diyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu sözünün arkasında durup bu kanunun takipçisi olmasının polisin hakkı ödenmez diyerek ödemedikleri bu hakkın bu kez polislere ödenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyelerinin bu düzenlemeden haklarının ödenmesi yönünde ellerini kaldırarak polisin yanında olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.