DOLAR 46,1116 0.02%
EURO 53,1487 -0.94%
ALTIN 6.409,16-3,23
BIST 13.694,19-1,28%
BITCOIN 2804105-2.04029%
Edirne
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Polis emeklileri taleplerini 50. yılda dile getirdi

Polis emeklileri taleplerini 50. yılda dile getirdi

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şubesi'nin kuruluşunun 50. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Dernek Başkanı Ali Bilgin, polis emeklilerinin yaşadığı ekonomik ve özlük hakları sorunlarını gündeme getirirken, 3600 ek gösterge, aile yardımı, emniyet hizmetleri tazminatı ve seyyanen zam konularında taleplerini sıraladı.

ABONE OL
6 Haziran 2026 16:28
Polis emeklileri taleplerini 50. yılda dile getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şubesi’nin kuruluşunun 50. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Dernek Başkanı Ali Bilgin, polis emeklilerinin yaşadığı ekonomik ve özlük hakları sorunlarını gündeme getirirken, 3600 ek gösterge, aile yardımı, emniyet hizmetleri tazminatı ve seyyanen zam konularında taleplerini sıraladı. Etkinlikte ayrıca derneğe 40 yıldır üye olan Emekli Komiser Metin Yılmaz’a plaket takdim edildi.

“50 YILLIK DERNEKTEN POLİS EMEKLİLERİNİN TALEPLERİ”

Polis emeklilerinin yaşadığı sorunlara değinen Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şube Başkanı Ali Bilgin, “Eski derneklerinden biriyiz. Genel Merkezimiz zaten 1948’de kurulmuştur. Merkezi İstanbul’dur. Burada da 1976 yılında şubesini açmış, o zaman kurucu başkan Ali Özyılmaz ve arkadaşları tarafından kurulmuş, o tarihten bu tarafa Edirne’de faaliyet göstermekte. Şu anda 235 aktif üyemiz var. Ben 2004 yılında emekli olduktan sonra derneğin yönetim kademelerinde görev aldım. 2019’da da şube başkanlığı görevini aldım. İşte şubenin başkanlığını yapıyorum” dedi.

“3600 EK GÖSTERGEDE POLİSLER MAĞDUR EDİLDİ”

3600 ek gösterge düzenlemesinde polis emeklilerinde mağduriyet yarattığını ifade eden Bilgin. “Derneğimize üye olmayanlar kendi haklarını aramadıklarından bahsediyorlar. Oysa derneklerin bu konuda fazla bir yaptırımı yok nihayetinde, sendika gibi değiliz biz. Derneğiz. Ama zaman zaman üyelerimizin de bu sorunlarını ilgili makamlara bildiriyoruz. Hatta 2019, 2020 yılında, Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında tüm dernek şube başkanlarımız toplandı. Polisin 3600 ek göstergesi ile ilgili bir talebi oldu ve ‘Ananızın ak sütü gibi helaldir. Vereceğiz’ dediler. Verilmedi, almadık. Yani yüksek tahsili baz aldılar. Yani 1. derece ve yüksek tahsili baz alarak o arkadaşlarımız yararlandı. Oysa bizim arkadaşlarımızın birçoğu biliyorsunuz zamanında ilkokuldan giren var, zaman içerisinde ortaokul mezunlarını aldılar, zaman içerisinde lise mezunlarını aldılar, şimdi de yüksekokul mezunu alıyorlar. Yüksekokul mezunu şart koşuyorlar. Tabii polislik mesleği bir bütünlük arz eden bir meslek. Şimdi bir ekibe çıktığında, bir terör saldırısında, bir arabada tarandığında veyahut da bir olay olduğunda kurşun tahsil sormuyor. Veyahut da bir göreve sevk edeceğimiz bir arkadaşımız olduğunda ‘Hadi sen yüksekokul mezunusun, seni göreve gönderiyoruz, bu ortaokul mezunu, bu işi yapamaz’ demiyoruz. Bu konuda ayrım yapıldı” diye konuştu.

“AİLE YARDIMI VE TAZMİNAT EMEKLİLİKTE DE DEVAM ETMELİ”

Polis emeklilerinin aile yardımı ve emniyet hizmetleri tazminatı taleplerini de dile getiren Bilgin,”1 defaya mahsus aslında ortaokul ve lise mezunu arkadaşlarımıza da bunu vermeleri gerekiyordu. Zaten ilk olarak da bizim teşkilatımıza bu dillendirildi, verildi. Daha sonra sağlık teşkilatını kattılar, öğretmenleri kattılar, hemşireleri kattılar, din görevlilerini kattılar. Sonra alamayan polis oldu yani. Bu 3600’den mağdur edildi bizim teşkilatımız. Diğer yandan da çalışırken aile yardımı veriyor devlet bize. Aile yardımı veriyor. Emekli olduğunda ailem ölmedi benim, hayatta, aile yardımı kesiliyor mesela. Bu aile yardımının devam ettirilmesi gerekiyor. Yani emekli olunca ben ailemden ayrılmıyorum veyahut da ailem vefat etmiyor ama maaşımdan o ödenek, aile yardımı ödeneği kesiliyor. Bunun tekrar verilmesini istiyorum. Emniyet Hizmetleri Tazminatı. Çalışırken bu tazminat bize veriliyor, emekli olunca kesiliyor. Bu tazminatımızın da emekli olduktan sonra da devam etmesini talep ediyoruz” şeklinde ifade etti.

“50 YIL ÖVÜNÇ YILIMIZDIR, İSTEKLERİMİZİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASINI İSTİYORUZ”

Çalışan ve emekli arasındaki gelir farkının büyüdüğünü belirten Bilgin, “Yine 14 Temmuz 2023 tarihinde çalışanlara 8 bin 77 lira bir zam verildi seyyanen. Bu emekliye verilmediği için çalışanla emekli arasında büyük bir uçurum oluştu. Ve emeklilerin zor durumda kalmasının 1. nedenini de bu, seyyanen zammın verilmemesinden kaynaklanıyor. Bu yıl bizim bir övünç yılımızdır. Yani 50 yıl az bir süre değildir. Bunu bu vesileyle de tabii isteklerimizi iletiyoruz, yetkili kurumlara duyurmak isteriz. Verilirse memnun oluruz. Bu konuda arkadaşlarımız hakikaten zor durumda olanlar çok” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Başkan Ali Bilgin, derneğe 40 yıldır üye olan Emekli Komiser Metin Yılmaz’a 50. yıl anısına plaket takdim edildi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP