DOLAR 32,3053 -0.11%
EURO 34,7761 -0.15%
ALTIN 2.379,49-0,57
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20685290,13%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis emeklilerinden Hüsnühat Sergisi

Polis emeklilerinden Hüsnühat Sergisi

ABONE OL
27 Ekim 2023 17:06
Polis emeklilerinden Hüsnühat Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şubesi tarafından, Cumhuriyetin 100.yıl Kuruluş etkinlikleri vesilesiyle dernek binasında Hüsnühat Sergisi açılışı gerçekleşti. Kurdele kesimi ile açılan sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Saadet Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Av. Bülent Kaya, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şube Başkanı Ali Bilgin ve çok sayıda emekli polis katıldı.

“GÖREV VAR DESEK KOŞA KOŞA GİDECEK OLAN EMEKLİ GENÇLER”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz de uzun yıllardır polis emeklileriyle burada Edirne Belediyesi olarak birçok faaliyeti, birçok etkinliği birlikte yapıyoruz. Her ne kadar o bize destek oluyorlar dese de aslında onlar bize destek oluyorlar. Bizim bu vatan için, bu ülke için gerektiğinde gözünü kırpmadan, can veren ama hayatı boyunca 7/24 esasıyla görev yapan kahraman polislerimize onların emeklilerine birilerimize de olsa destek olarak mutlu olmamıza fırsat tanıyorlar. Ben onun için kendilerine müteşekkirim. Kaleiçi’ndeyiz. Edirne’nin tarihi sit bölgesindeyiz. Kıymetli bir bina, değerli bir bina ve bu binada ben belki birçok ortalamaya göre daha fazla geliyorum ama çok güzel etkinlikleri var emekli polislerimizin. Onlar bizim göz bebeğimiz. Bu millet için, bu vatan için, büyük Türk milleti için bütün ömürlerini vakfetmiş. Şimdi de hadi bir görev var desek, koşa koşa gidecek olan emekli gençler onlar aslında. Tabii deprem gerçekten milletimize çok büyük bir acı verdi. Ekonomik kısmı çözülür ama orada yitirdiğimiz canları, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha Allah’tan rahmetle yad ediyorum.  Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını büyük bir onurla, gururla, şerefle, heyecanla kutluyoruz. Ülkelerin yüzüncü yılları, bu tür anlamlı yıllar çok değerlidir. Hele hele yüzyıl gerçekten tarihte eşi benzeri görülmemiş, bir daha yakalayamayacağınız bir tarihtir. Onu bir kez bulabilirsiniz, bir kez yaşayabilirsiniz. Ben bu milletin bir ferdi olarak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu yüzüncü yıla ulaşmayı ve bu yüzüncü yıla şahitlik etmeyi kendi adıma gerçekten hayatımdaki en büyük. Mutluluk ve onur vesilelerinden birisi kabul ediyorum. İyi ki bu büyük millet bağrında Mustafa Kemal Atatürk gibi bir ebedi başkumandanı çıkardı. İyi ki bu aziz millet emperyalist çizmeleri altında ezilmekte olan bu yüce milleti her şeyi bir tarafa bırakarak bir araya gelerek o işgalden, o mazlumluktan kurtardı. Bunlar çok değerli şeyler. Bunları çocuklarımıza anlatmamız lazım. Bunları torunlarımıza anlatmamız lazım. Cumhuriyeti biz bütün Türk milletiyle beraber kurduk. Kurtuluş Savaşı’nı bütün Türk milletiyle beraber başar. Bu ülkenin doğusu da bir, batısı da bir, kuzeyde bir güneyde bir. Bu ülkedeki yaşayan 85 milyon yurttaşın, vatandaşın hepsi bu ülkenin şanlı, şerefli, eşit vatandaşları. O yüzden bugün kutlamaya başladığımız cumhuriyetin yüzüncü yılı etkinlikleri Edirne’mizde de büyük bir coşkuyla, büyük bir mutlulukla ve gururla kutlanıyor. Zaman zaman basında üzülerek görüyoruz. Yüzüncü yılı etkinliklerine ya da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamayanlar, kutlayamayanlar ya da kutlamayı içine sindiremeyenler var. Tarihi bize şunu öğretti. Zaferi yalnızca kazananlar kutlar. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı tekrar kutlu olsun” diye konuştu.

“YERİMİZ DAR AMA GÖNLÜMÜZ GENİŞTİR”

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Edirne Şube Başkanı Ali Bilgin, “Cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluşu ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması etkinlikleri kapsamında dernek olarak bir etkinlik yapalım dedik. Ve bu etkinliği de bugün dernek binamızda bizim kendi üyemiz, emekli polis memuru Zafer Günal’ın el emeği hüsnü hakları sergisini açmak istedik. Sağ olsun belediye başkanımız aslında bize kültür müdürlüğündeki yerlerini veriyorlardı ama biz istedik ki derneğimizi de görün, tanıyın. Bu emekliler neler yapmış? Ne yapıyorlar? Onları da bir görün dedik. Onun için yerimiz dar ama gönlümüz, kalbimiz geniştir. Bizim derneğimiz 1948 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Genel merkezi İstanbul’dadır. Edirne şubesi ise 1976 yılında Edirne’de kurulmuştur. 1976 yılından bu tarafa aktif faaliyetini devam ettirmektedir. Derneğimizin 213 tane aktif üyesi vardır. 25 tane de faal üyesi vardır. Bu sene yaptığımız faaliyetlerden kısaca bahsedecek olursam bildiğiniz gibi. Derneğimiz Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında mağdur olan üyelerimize yardımcı olmak için Adana’ya 3 bin, Gaziantep’e 3 bin, Kahramanmaraş’a 14 bin lira yardımda bulunmuştur. Ayrıca Kahramanmaraş’ta depremde hayatını kaybeden dernek başkanı arkadaşımız ve yönetim kurulu üyemize 14 bin lira AFAD hesabı üzerinden destek sağlanmıştır. Deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelere 7 bin 900 lira yardımda bulunulmuştur. Ayrıca valiliğin kapalı spor salonundaki toplanma merkezine gıda ve giyecek yardımı yapılmıştır. Bu cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle ayrıca 29 Ekim’de ilk defa derneğimiz geçiş törenlerine katılarak törenden geçiş yapacaktır. Bizlere bu davetimize gelip bizleri onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı arz diyorum” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından sergide yer alan eserler gezilmesi sonrası etkinlik son buldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.