DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052678-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polisi gören maskeye sarıldı

Polisi gören maskeye sarıldı

ABONE OL
11 Eylül 2020 10:16
Polisi gören maskeye sarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 sağlık tedbirleri kapsamında kent genelinde vatandaşların toplu halde bulunduğu bölgelerde maske ve sosyal mesafe denetimi yapıldı. Vali Ekrem Canalp’in de bizzat katıldığı denetimlerde ekipler, iş yerlerine tek tek girerek tedbirler konusunda uyarılarda bulunurken, polisi gören vatandaşların birçoğu kollarından ve ceplerinde çıkardıkları maskeleri takmaya çalıştı.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Valiliğin koordinasyonunda kent genelinde denetimler gerçekleştirildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentte vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetleme yaptı. Maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda hem vatandaşları hem esnafı uyaran ekipler, alışveriş merkezleri gibi kalabalık yerlerde de denetimlerini sıklaştırdı.

ESNAF VE VATANDAŞLARA HİJYEN, MASKE VE SOSYAL MESAFE UYARISI YAPILDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kenttin en yoğun olduğu Saraçlar Caddesi’nden denetimlerine başlarken, ekiplere Edirne Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürü Yardımcısı Tekin Özgen ve Asayiş Şube Müdür Vekili Cemal Ünlü eşlik etti. İşyerlerine tek tek giren ekipler, esnafa ve müşterilere maske ve mesafe konusunda uyarılarda bulundular. Banka ve PTT şubesi önlerinde oluşan kuyruklara da müdahale eden ekipler, vatandaşların sosyal mesafelere uymalarını isterken, polis araçlarından da sık sık uyarı maske ve mesafe uyarı anonsları yapıldı.

MASKELER CEPLERDEN VE KOLLARDAN ÇIKTI

İçişleri Bakanlığının önceki gün yayınladığı genelge ile birlikte ülke genelinde meskenler hariç maske takma zorunluluğu getirilirken, dünkü denetimlerde polisi gören birçok vatandaşın ceplerinden veya kollarından çıkardığı maskeyi alelacele takmaya çalıştığı gözlendi.

VALİ CANALP DE DENETİMLERE KATILDI

Edirne Valisi Ekrem Canalp de Olin kavşağındaki işyerlerinde yapılan denetimlere bizzat katılarak vatandaşlar ve işletme sahipleri ile görüşerek uyulması gereken kuralları hatırlattı. Vali Canalp, yapılan denetimlerde vatandaşların ve işletmelerin kurallara uymasının sevindirici olduğunu ifade etti. Denetimlere, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

141 PERSONEL İLE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Öte yandan Edirne Valiliği, sosyal medya hesabından denetimlerle ilgili yaptığı paylaşımda 1 Haziran’dan itibaren kentte 3 bin 722 ticari taksi, 761 taksi durağı ve 4 bin 870 toplu taşıma denetimi gerçekleştirildiğini duyurdu. 141 personel ile gerçekleştirilen denetimlerde, il genelinde 3 bin 32 noktada pazar ve pazar tezgahı denetiminin gerçekleştirildiği ifade edilirken, yine 1 Haziran’dan itibaren bugüne kadar 3 bin 867 kahvehane, çay ocağı ve dernek lokalinin denetlendiği belirtildi.

Erkan Ekşi / Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.