DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054681-1,59%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Projede imzalar atıldı

Projede imzalar atıldı

Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında “Afet Sonrası Psikososyal Destek Hizmetleri Veren Ruh Sağlığı Profesyonellerinin Saha Becerilerini Artırmaya Yönelik Eğitim” projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

ABONE OL
19 Aralık 2023 14:17
Projede imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında “Afet Sonrası Psikososyal Destek Hizmetleri Veren Ruh Sağlığı Profesyonellerinin Saha Becerilerini Artırmaya Yönelik Eğitim” projesinin imza töreni gerçekleştirildi. Projenin uygulama sözleşmesi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı.

Trakya Üniversitesi tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Afet Sonrası Psikososyal Destek Hizmetleri Veren Ruh Sağlığı Profesyonellerinin Saha Becerilerini Artırmaya Yönelik Eğitim” başlıklı projenin sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, Trakya Kalkınma Ajansı’na ve Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e verdikleri destek için teşekkür etti. Ayrıca Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden başta olmak üzere proje yürütücüleri Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, Doç. Dr. Tuğba Türk Kurtça ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Trakya Üniversitesi ile birçok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, projenin hayırlı olmasını diledi.

Proje kapsamında, Üniversitemiz Afet ve Psikososyal Destek biriminde görevli Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı öğretim elemanlarının mesleki gelişimleri için eğitim almaları planlanmaktadır. Eğitim konuları “Kriz ve Travma”, “Kayıp ve Yas” ile “Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi”dir. 9 gün sürecek eğitim sürecinde ruh sağlığı profesyonellerinin mesleki yetkinliklerinin artmasını ve afet durumlarında psikososyal destek sunmak ve bölgeye hizmet etmek için hazır hale gelmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.