DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739921,23%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Protesto akşamlarımızı başka direniş biçimlerine dönüştüreceğiz”

“Protesto akşamlarımızı başka direniş biçimlerine dönüştüreceğiz”

ABONE OL
3 Kasım 2020 17:00
“Protesto akşamlarımızı başka direniş biçimlerine dönüştüreceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Buna dair açıklama yapan avukat Nikolay Hacigenov’un ifadesine göre, hedeflerine ulaştırmak için protestonun şeklini değiştirme ve geliştirme zamanı geldi.

Sonuna kadar hükümete baskı yapmaya devam edeceklerini söyleyen Arman Babikyan, protesto nedeninin 1. günden beri değişmediğini, yani Boyko Borisov’un ve İvan Geşev’in istifa etmesini ve erken parlamento seçimleri istediklerini kaydetti.

Protesto organizatörleri, sosyal medya hesabından da bu kararlarını ve nedenlerini açıkladı.

Açıklamada, “Protesto akşamlarımızı başka direniş biçimlerine dönüştürmenin önemli bir nedeni daha var. Bulgar doktorları ve hemşirelerinin akın akın hastalarla başa çıkma yeteneklerini korumalıyız. Hayatlarımızı kurtaran hekimlere duyduğumuz saygıdan ve mafyanın gücünden tiksinerek bu yolu seçtik” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yıkılmış sağlık sistemini eleştirmenin ve aynı zamanda biriniz için bile enfeksiyon riski oluşturmanın ikiyüzlülük olduğunu düşünüyoruz! Hükümet bu sorumluluğu üstlenmekten korkuyor, çünkü siyasi suçlamalara maruz kalacak ve reytingini daha da düşürecek. Bu yüzden bize edilen küfürleri kabulleneceğiz gibi bu sorumluluğu da “Zehirli Üçlü” olarak bizler vatandaşlarla birlikte üstleneceğiz. İnsan, reyting ve tek bir kişinin hayatı arasında seçim yapma gücüne sahip olmalı. Borisov’un bu gücü yok ve korkuya kapılmış durumda! Biz bu güce sahibiz! ”

Protesto organizatörleri, ancak iktidardakilere karşı mücadelelerine devam edecekleri konusunda kararlılar.

Onlar, “Bunu birlikte yapmak için organize ettiğimiz her sivil eylemden sizi haberdar edeceğiz. Ülkeyi gezmeye ve komiteler oluşturmaya devam edeceğiz. Ülkemizin her yerinden ve yurt dışından gönüllü toplamaya devam ediyoruz. Mafyanın gücüyle ilgili edindiğimiz bilgileri size aktarmaya devam edeceğiz. Bulgaristan vatandaşlarının oylarını korumak için ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye belirttiler.

Protesto organizatörleri, “Mücadele diğer direniş yöntemleriyle olacak ve kaba adamların kurduğu bu sisteme sonuna kadar baskı uygulayacağız. Taleplerimiz aynı kalıyor – Boyko Borisov’un istifası, İvan Geşev’in istifası ve erken Parlamento seçimleri! Borisov, mücadeleyi başka bir yerde yapmamız konusunda ısrar ediyor ve bizler onu orada da yeneceğiz” diye ifade ettiler.

Gelecekte protestonun ne şekilde yapılacağını açıklayan Arman Babikyan, Perşembe saat 12.00’den itibaren yeni bir eylem yapılacağını duyurdu.

Babikyan, “Her biriniz Bulgaristan’dan kaçan arkadaşlarınızın eski yıpranmış ayakkabılarını getirip Başbakanlık binası önüne atabilirsiniz. İki milyondan fazla Bulgar ülkeden kaçtı, biz onların ayakkabılarını getirip Başbakanlık binasının girişi önüne atacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.