DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.140,040,66%
BITCOIN 22727680,00%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ptiçar Köyü Köprüsü’nün inşaatı, törenle başladı

Ptiçar Köyü Köprüsü’nün inşaatı, törenle başladı

ABONE OL
26 Nisan 2020 14:46
Ptiçar Köyü Köprüsü’nün inşaatı, törenle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kazim ve Belediye Meclis Başkanı Ersin Metin’in katıldığı törenle Vırbitsa (Söğütlü) Nehri üzerine Ptiçar köyü ile Makas Sınır Kapısına uzanan karayolunu birbirine bağlayacak bir köprü inşaatına ilişkin projenin temeli atıldı.

Kısa süren törende köyün muhtarı Nurittin İsmail, proje yüklenici firmayı temsilen Nurhan Ali ve köy halkı da hazır bulundu.
Belediye Başkanı İlknur Kazim, ”Bu önemli projenin gerçekleştirilmesi Ptiçar köyü sakinleri için özellikle önemlidir.

Projenin önceki Momçilgrad belediye başkanlarının çabalarıyla hazırlanıp onaylandığını ve bu süreç boyunca Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Parlamento Grubu’ndan destek gördüğümüzü hatırlatmak isterim” diye kaydetti.

Projeye göre, Ptiçar köyü ile Makas Sınır Kapısına uzanan karayolunun tamamı 350 metre uzunluğunda olup köprüden geçen kısmı 156 metre uzunluğunda olacak. Çelik-beton karma (kompozit) köprünün her biri 26 metre genişliğinde 6 gözü olacak. Köprünün genişliği 6 metre olup yaya trafiği için her iki tarafta 0,75 metre genişliğinde kaldırımlar olacak.

Köprünün aydınlatılması öngörülmektedir. Proje için Bakanlar Kurulu’nun iki kararıyla finansman sağlandı, ancak bu miktar tamamının ugulanması için yeterli değildir. Buna rağmen projenin tamamı uygulanacak ve belediye proje için ek finansman sağlamaya çalışacak.

Ptiçar Köyü Muhtarı Nurittin İsmail, ”Ptiçar köyü sakinleri olarak projenin uygulanmasında emeği geçen herkese son derece minnettarız. Bizim için köprü inşaatı her şeyden önce yeni bir umudu ifade etmektedir. Gençleri artık Ptiçar’da tutabileceğimize ikna oldum, hem köyü terk edenlerin bir çoğu da geri dönebilir” diye kaydetti.

Proje yüklenici firmasının temsilcileri, hava şartları müsait olduğunda köprü inşaatının eylül ayının sonuna kadar biteceğini söylediler.

(http://kircaalihaber.com/)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.