DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048738-1,76%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı akredite edildi

Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı akredite edildi

ABONE OL
27 Nisan 2022 11:15
Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı akredite edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği tarafından akredite edildi.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit ve dernek üyeleri Prof. Dr. Durmuş Etiz ve Prof. Dr. Didem Çolpan Öksüz, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Programı akreditasyon süreçleri ile ilgili olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği tarafından gerçekleşen ziyarette, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun da yer aldı.

Ziyaret kapsamında Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit ve beraberindeki heyete, Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Murat Çaloğlu tarafından bölüm ve eğitim programları hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası heyet, Radyasyon Onkolojisi alanında kullanılan son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar ile poliklinikler, tedavi planlama üniteleri, eğitim odaları gibi tıbbi ve destek alanları ile altyapı olanaklarını inceledi. Tüm eğitim ve sağlık hizmetlerinin titizlikle ele alındığı değerlendirme sonunda Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı’nın Tıpta Uzmanlık Eğitim Programı, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) tarafından akredite edildi.

Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı’nın akreditasyon belgesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılının Nisan ayında gerçekleşecek Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin tüm akademik birimlerinin hızla akredite olması için çalışmalar yürütürken diğer yandan da kalite süreçlerine önem verdiklerini dile getirerek, 2016 yılında Fen Fakültesi Biyoloji bölümü ile başlayan ve daha sonra Tıp Fakültesi ile devam eden süreçte 21 birimimiz ulusal ve uluslararası alanda akredite oldular. Trakya Üniversitesinin eğitim ve uygulamalardaki kalitesinin tescili olan akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.