DOLAR 32,4053 -0.25%
EURO 34,7903 -0.09%
ALTIN 2.409,00-0,55
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1858512-4,20%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rektör Tabakoğlu Jaeger ile görüştü

Rektör Tabakoğlu Jaeger ile görüştü

ABONE OL
22 Ağustos 2023 16:34
Rektör Tabakoğlu Jaeger ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Almanya’nın Lörrach kentindeki Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Gerhard Jaeger ile görüştü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrimiçi gerçekleştirilen görüşmede Tabakoğlu ve Jaeger iki üniversite arasındaki ilişkilerin somutlaştırılması kapsamında fikir alışverişinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tabakoğlu, iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına somut adım atılmasının önemli olduğunu belirtti.

Jaeger ve üniversitesinin değerli akademisyenlerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını dile getiren Tabakoğlu, “Somut adımlar atılabilmesi için yüz yüze görüşmeler yapılması çok değerli. Hem üniversitelerimizi yakından tanımış oluruz hem hangi konularda güçlü iş birlikleri geliştirebileceğimizin yol haritasını çıkarmış oluruz. Aynı zamanda ilgili akademisyenlerimizin bir araya gelmelerini, bir beyin fırtınası oluşturmalarını sağlamış olacağız. Böylece yeni iş birlikleri ve projelerin doğmasına da zemin hazırlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Jaeger de Trakya Üniversitesi ile iş birliğini yeniden canlandırmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, sonbaharda Edirne’yi ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

Toplantıya, bir dönem Trakya Üniversitesinde konuk öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Manfred Raupp da katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.