DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20799733,15%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rektör Tabakoğlu, mazbatasını aldı

Rektör Tabakoğlu, mazbatasını aldı

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:10
Rektör Tabakoğlu, mazbatasını aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, YÖK’te düzenlenen törende mazbatasını, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’tan aldı.

Kendisini bu göreve tekrar öneren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; tarih, kültür ve medeniyetler şehri Edirne’nin parlayan yıldızı Trakya Üniversitesi’ne ikinci kez rektör olarak atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de Edirne’ye, bölgeye, ülkeye ve Balkanlara hizmet edecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Ülkemizin yükseköğretimine önemli katkılar sunmuş, nice bilim insanları yetiştiren, bölgesine ve ülkesine katma değer sağlayan, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, özel alanlarda markalaşmayı hedefleyen seçkin bir üniversite olma yolunda büyük çabalar sarf ettik. Yeni dönemimizde de eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra bölgesel ve toplumsal sorunlara duyarlı; yenilikçi, girişimci, tam donanımlı bir insan gücü yetiştirerek ülkemizin ve milletimizin 2023 hedeflerinin bayraktarı bir üniversite olacağız. Değişim ve dönüşümü takip edip sürdürülebilirliğin ve gelişimin de öncüsü olacağız. İnsani duyarlılık ve bilimim ışığında; bölgesine, ülkesine ve insanlığa hizmet etmeyi sürdüren, yönünü ve etkinlik alanını Balkanlara çeviren Trakya Üniversitesi, bundan sonra da aynı gayret ve çalışma azminde olmaya devam edecek.” dedi.

Desteklerinden ve katkılarından ötürü çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, kendisinin dışında atanan 15 üniversite rektörünü de tebrik ederek kendilerine başarı diledi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve diğer üniversite rektörlerine rektörlük mazbatalarını teslim etti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.