DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,2153 0.04%
ALTIN 2.246,960,17
BIST 8.718,11-1,25%
BITCOIN 2119673-3,31%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Romanlar için büyük proje ‘Romacted’ 

Romanlar için büyük proje ‘Romacted’ 

ABONE OL
12 Ekim 2020 10:13
Romanlar için büyük proje ‘Romacted’ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel düzeyde Romanların güçlendirilmesi ve iyi yönetişimin artırılması amacıyla hayata geçirilen Romacted Programı üyeleri Edirne’de bir araya geldi.

Roman mahallerindeki sosyal haklar, toplumsal bilinç ve toplumla olan entegrasyonu ve kadın eğitimi açısından büyük önem arz eden Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Konseyi destekli Romacted programı yöneticileri, Edirne’de özel bir cafede bir araya geldi. Programa destek veren ve faaliyetlerde bulunan Türkiye’deki 6 belediye arasında Edirne Belediye’de bulunuyor. Bu sebeple görüşmeye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’da katıldı. Görüşmelerin ardından, Çavuşbey Mahallesindeki, Edirne Belediyesi Romactad Çocuk Evi ziyaret edildi.

“BİR “ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Burada bir açıklama yaparak özellikle çocuklar için eğitimin önemini vurgulayan Tanrıkulu,  “Edirne Belediyesi olarak biz 2 yıldır Romacted Çocuk Programı yapıyoruz ve Roman Mahallelerinde sosyal bilinç, toplumsal entegrasyon, kadınların eğitimiyle ilgili ve sosyal haklarının geliştirilmesiyle ilgili de yoğun çalışmalar yapıyoruz. Toplumsal bir dengenin ve iyileşmenin olabilmesi için Edirne Belediye’sinin yoğun bir çalışması var. İstiyoruz ki toplumsal bir refah oluşsun, bütün mahallerimiz de bütün sokaklarımızda çocuklarımız mutlu bir şekilde dolaşsınlar.  Çünkü bir çocuğun eğitimi çok önemli”dedi.

“BU BAŞARININ ASIL SAHİPLERİ ONLARDIR”

Romacted Programı Türkiye Koordinatörü Elmas Arus ise programın başarılı olabilmesi için belediyelerin yaptığı çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek, “  Altı pilot beledie ile çalışıyoruz bu program kapsamında. Özellikle eğitimden kopuşların pandemi döneminde çok daha yoğunlaştığını görüyoruz. Çocukları eğitimin içinde tutabilecek bu tip girişimlerin bir araç olduğunu görüyoruz; Toplum merkezleri, Romactad evleri gibi örnek çalışmalar. Program birçok ilde çok başarılı eve somut çıktıları olabilecek şekilde devam ediyor. Somut çıktıları yaratabilecek programın niteliği kadar programı sahiplenen belediye ya da belediyede ki ilgili kişinin girişimleri çok değerli. Bu anlamada Edirne Belediye ve Ertuğrul Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının asıl sahipleri onlardır.”şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.