DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20778561,64%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumen öğrenciler Edirne’yi gezdi

Rumen öğrenciler Edirne’yi gezdi

Edirne İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) maddi ve manevi destekte bulunduğu Romanya’daki Kemal Atatürk Koleji'nde okuyan öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde "Ecdadın İzinde Projesi" kapsamında Edirne'de misafir etti. 

ABONE OL
28 Kasım 2023 17:52
Rumen öğrenciler Edirne’yi gezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) maddi ve manevi destekte bulunduğu Romanya’daki Kemal Atatürk Koleji’nde okuyan öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Ecdadın İzinde Projesi” kapsamında Edirne’de misafir etti.

Rumen öğrencilerin çoğunlukta bulunduğu 50 kişiden oluşan Kemal Atatürk Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, Edirne’deki tarihi mekanları, çarşı ve camileri Gençlik Merkezi Manevi Rehberi ve İmam Hatip Emin Yaryıkan refakatinde ziyaret etti. Tanışma kahvaltısına ise Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Müdür yardımcısı Cemal Turan, Edirne Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Şeref Uz katıldı.

“PAYİTAHT VE SERHAT ŞEHRİ EDİRNEMİZİ TANITMA ADINA ONUR VERİCİ”

Hem misafirperverlik gösterme hem de şehri tanıtma adına onur duyduklarını belirten Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu; “Şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimize, Başkanlığımız, Sayın Valimiz ve TDV himayelerinde refakat etmek ve ev sahipliği yapmak bizler için hem misafirperverliğimizi gösterme hem de Payitaht ve Serhat Şehri Edirne’mizi tanıtma adına onur verici bir durumdur. İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş sorumluluğunda, Gençlik Merkezi Manevi Rehberimiz ve aynı zamanda din görevlimiz Emin Yaryıkan hocamız, misafirlerimize ilimizdeki birbirinden değerli tarihi mekanları tanıtma ve refakat işini en güzel şekilde yerine getirmiştir. Bu vesile ile; bizlere bu hizmet şerefini veren Sayın Valimize, Başkanlığımıza, TDV’mıza ve gelen misafirlerimize, ayrıca bu hizmetin yürüten ilgili Müftü yardımcımıza, Emin Yaryıkan hocamıza, gelen misafirlerle öğretmen evinde tanışma ve kaynaşma amaçlı kahvaltıda misafirlere eşlik eden ve misafirlerimize yakın ilgi alaka gösteren Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Müdür yardımcısı Cemal Turan, öğretmenevi müdürü Şeref Uz’a en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.