Edirne’nin en önemli tarihi yapılarından biri olan Rüstempaşa Kervansarayı’nda onarım çalışmaları kapsamında kervansarayın saçakları aslına uygun şekilde yenilendi. Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında saçaklar aslına uygun şekilde yapıldı. Restorasyon ve dış cephe düzenlemeleri ile tarihi yapı yeni yüzüne kavuştu.
Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmış ve Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen Tarihi Rüstempaşa Kervansarayı’nda saçakları ince işçilikle dayanıklılığı artırıldı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar kapsamında kurulan iskeleler sökülerek, ortaya çıkan mimari yapının yeni yüzü vatandaşların beğenisini topladı.
Esnaflar ise yıllardır yağmurlu havalarda mağduriyet yaratan zarar görmüş ve bakım isteyen saçakların yapılması ile hem kendilerinin hem müşterilerinin rahat ettiğini, yeni görüntüsünün de dışarıdan gelen yerli yabancı turistler tarafından da beğenildiğini ifade etti.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025MARMARA BÖLGESİ
16 Haziran 2025GÜNCEL
16 Haziran 2025