Edirne’den Karabük’e Safranbolu gezisi için giden şehit ailelerinin konakladıkları otelde meydana gelen karbonmonoksit gazı sızıntısından etkilendiği bildirildi.
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olaydan etkilenen vatandaşların Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.
Valilik açıklamasında, “İlimizden Safranbolu gezisi için Karabük’e giden ve konakladıkları otelde meydana gelen karbonmonoksit gazı sızıntısından etkilenen şehit ailelerimiz, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış olup sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmiştir. Yaşanan olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin ilgili kurumlarımız tarafından yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

KARABÜK VALİSİ ÇAĞATAY’DAN HASTANEDE ZİYARET
Öte yandan Karabük Valisi Oktay Çağatay, Safranbolu’da konakladıkları otelde meydana gelen karbonmonoksit gazı sızıntısından etkilenen şehit ailelerini tedavi gördükleri Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hastanede yaralılarla yakından ilgilenen Vali Çağatay, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Ziyarette İsmail Kara ve Erkan Doğan, yaralıların sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Olay kapsamında Safranbolu Devlet Hastanesi’ne 2’si çocuk 7 kişi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise 2’si çocuk 35 kişi olmak üzere toplam 42 vatandaşın başvurduğu ve tedavi altına alındığı bildirildi.
Vali Çağatay, hastanelerde tedavi altındaki şehit ailelerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sürecin ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edildiğini vurguladı.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026