DOLAR 32,6028 0.38%
EURO 34,8206 0.23%
ALTIN 2.503,360,78
BIST 9.476,23-0,51%
BITCOIN 21018615,69%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlığa araç takviyesi

Sağlığa araç takviyesi

ABONE OL
5 Nisan 2021 10:36
Sağlığa araç takviyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere 4’ü ambulans 19 araç olmak üzere ekiplerin hizmetine sunuldu.

Geçtiğimiz Cuma günü Edirne Valiliği’nin bahçesinde yapılan törenle araçlar vatandaşların hizmetinde kullanılmak üzere kontakları çevrilerek, hareket etti.

Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve bazı siyasi partilerin il başkanları katıldı.

Vali Canalp burada yaptığı konuşmada, vatandaş memnuniyetini sağlık hizmetlerinde sağlayabilmek için yapılması gerekenlerin adım adım yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Yeni tıp fakülteleri, hemşirelik yüksek okulları ve sağlık personeli yetiştirecek okulların açıldığını vurgulayan Vali Canalp, Edirne’nin ilçelerinin de nitelikli sağlık tesislerine kavuştuğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE REFORM PROGRAMI DEVAM EDİYOR”

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının fedakarlıkla çalıştığını dile getiren Vali Canalp, sağlık çalışanlarının her zaman desteklenmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi;

“Bugün burada Edirne’miz açısından mutlu bir etkinlik için beraberiz. Malumlarınız 2000’li yılların başlangıcıyla beraber Türkiye’de sağlık alanında ‘Sağlıkta Dönüşüm’ adı altında bir reform programı uygulamaya konuldu. Uygulamaya konulan bu reform programıyla birlikte Türkiye’de öncelikli olarak temel bir hedef öngörüldü. Bu temel hedef neydi? Olabildiği kadar yüksek düzeyde sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini sağlamak. Vatandaş memnuniyetini sağlık hizmetlerinde sağlayabilmek için yapılması gerekenler adım adım yürürlüğe konuldu. Bunlardan bir tanesi yeni Tıp Fakülteleri’nin açılması, yeni Hemşirelik Meslek Yüksekokulu’nun açılması, sağlık personeli yetiştirecek okullarımızın sayısının arttırılmasıydı. Dolayısıyla da nitelikli sağlık personeli bir taraftan yetiştirilmeye girişilirken ama aynı zamanda sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik adımlarda aynı şekilde atılmaya başlandı. Biliyorsunuz SSK Hastanelerimiz vardı onlar dönüştürüldü. Devlet Hastaneleriyle dönüştürüldü. Devlet Hastaneleriyle yine aynı şekilde öncelikli olaraktan imkanları, kapasiteleri, fizik koşulları iyileştirildi. Ama bunların çok daha ötesinde var olan hastanelere Edirne’de örneklerini çok güzel gördüğümüz üzere yeni hastaneler eklendi. Bu dönüşüm devam ediyor. Bu reform programı yine aynı şekilde devam ediyor. Bitmeksizin de yeni uygulamalarla beraber, yeni desteklerle beraber devam ediyor.

“UZUNKÖPRÜ DEVLET HASTANEMİZİ İNŞALLAH BİR DAHA Kİ SENE HİZMETE AÇARIZ”

Edirne’miz de de şöyle baktığımız zaman pek çok ilçemizde nitelikli sağlık tesislerine kavuşmuş durumdayız. İnşallah bu yılda Uzunköprü Devlet Hastanemizi, şu an da temelleri atıldı, müteahhit çalışmasını sürdürüyor. İnşallah bu senenin sonunda da belli bir aşamaya gelecek. Önümüzdeki senede Uzunköprü Devlet Hastanemizi inşallah hizmete açmış olacağız.

“ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ’NDE EN TEMEL KISTAS, VAKAYA ULAŞMA ZAMANIDIR”

Bunların dışında üç adet yeni 112 Sağlık İstasyonu’muzu da Edirne’de inşallah faaliyete geçireceğiz. Bu istasyonlardan bir tanesi ilimizin Merkezi’nde faaliyet gösterecek, bir tanesi Keşan’da, bir tanesi de Uzunköprü ilçemiz de faaliyete başlamış olacak. Bugün burada görmüş olduğumuz ilave dört ambulansında faaliyete geçmesi ve üç adet yeni 112 Sağlık İstasyonu’nun faaliyete geçmesiyle birlikte biraz önce ifade etmiş olduğum sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini arttırmaya yönelikte önemli bir adımı da atmış olacağız. Çünkü Acil Sağlık Hizmetleri netice itibariyle şöyle bir genel baktığımız zaman temel bir kıstası vardır. Vakaya ulaşma zamanıdır. Vakaya siz ne kadar erken zaman içinde reaksiyon sürenizi hızlı tutup ne kadar erken zaman içinde ulaşabilirseniz kurtarabileceğiniz insan, hayatını kurtarabileceğiniz insanların sayısı o kadar fazla olur, o kadar yüksek olur. Bunun içinde olması gereken şey, neler vardır. Bir, fazla sayıda ambulansımızın olması lazım, ama aynı zamanda o ambulansların konuşlanmış olduğu merkezlerinde, donanımlarının da sayısının da arttırılması lazım. Bu çerçeve içerisinde hem 112 istasyonlarımızın sayısal olarak artışı, yeni 112 istasyonlarının ortaya konulması ama aynı zamanda yeni ambulanslarla bu hizmetinde Acil Sağlık Hizmetleri hizmetinin de destekleniyor olması vatandaş memnuniyetimizi Edirne’de arttırmaya yönelik önemli bir adımdır. Tabi ki sağlık personelimizi, sağlık çalışanlarımızı her zaman için desteklemeye devam etmemiz lazım.

“ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK”

Burada dört adet ambulansın dışında sizlerle başka bir bilgiyi daha paylaşmak isterim. Buda, yaklaşık dört aydan beridir biz pandeminin belli bir sürecine ulaştığımız zaman Edirne Valiliği olarak on beş adet araç kiraladık. Tabi şoförleriyle beraber. Şoförlü araç hizmeti satın almak suretiyle sağlık çalışanları arkadaşlarımızın hizmetine bu on beş aracıda kendi hizmetlerine sunduk. Bunun sebebi de bizim sağlık personellerimizin hepsine minnettarız. Canla, başla büyük bir fedakarlık sergileyerek çalışıyorlar, hizmet yürütüyorlar. Ama aynı zamanda onlar bu hizmeti yürütürken onlara verilecek olan bu şekildeki desteklerde çok kıymetli ve değerli olabiliyor.

“SAĞLIK HİZMETLERİNDE VATANDAŞ MEMNUNİYETİ GÜNDEN GÜNE ARTIYOR”

Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki, bütün kaliteli bir filyasyon hizmeti gerçekleştirebiliyor olmamızda bu türden araçlarında, donanımında, fazlalığının da bizim için ilave net bir katkısı var. Biz sağlık sistemimizi iyileştiriyoruz. Yeni hastaneler, yeni sağlık tesisleri kuruyoruz. Yeni araç, gereç, yeni donanım malzemelerini sürekli yeniliyoruz ve sürekli yeni araçlarla sağlık sistemimizi takviye ediyoruz, destekliyoruz. Hiçbir şekilde eski araçlarla, eski donanım malzemeleriyle sağlık hizmeti verdirmiyoruz. Vatandaşımızın hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini en üst noktadan gerçekleştirebilmek için her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaş memnuniyetimizle, sağlık hizmetlerinden duyulan vatandaş memnuniyeti günden güne artıyor. Bununda memnuniyetini yaşıyoruz. Bizi güçlü kılan şey nedir. Yeni hastane binalarımız mıdır? Evet, kısmen odur. Yeni donanım malzemelerimiz midir? Evet odur. Araç, gerecimiz midir? Evet, odur. Bunların mutlaka bir katkısı vardır, faydası vardır. Ama sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini bu kadar yüksek tutmamızın en temel sebebi nedir derseniz, buda bizim fedakar, sağlık çalışanlarımızın yapmış olduğu çalışmalardır.

“İNSANIMIZ SAĞLIKTA, DÜNYA’NIN ÇOK DAHA GELİŞMİŞ ÜLKELERİNE GÖRE DAHA KALİTELİ HİZMET ALIYOR”

Onlar iyi bir motivasyonla yüksek bir motivasyonla ve fedakarca çalıştıkları içindir ki, bugün Dünya’da pandemi sürecinde pek çok gelişmiş ülkenin sağlık hizmetinin sağlamış olduğu ben çok daha fazla hizmeti ve çok daha kaliteli bir şekilde bizim insanımıza, bizim milletimize sağlamış oldular. Bundan dolayı kendilerine bir kaz daha teşekkür ediyorum. Hizmete sunmuş olduğumuz bu yeni araçlarında Edirne’miz için, Edirneliler için hayırlara vesile teşkil etmesini diyorum.

Programın ardından araçlar Valilik bahçesinden görev alanlarına hareket etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.