DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,750,85
BIST 9.879,581,68%
BITCOIN 20865291,08%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bilimleri en çok proje desteği alan fakülte oldu

Sağlık Bilimleri en çok proje desteği alan fakülte oldu

ABONE OL
11 Nisan 2023 14:32
Sağlık Bilimleri en çok proje desteği alan fakülte oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında başvuruları kabul edilen Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile birlikte Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Lisans öğrencilerini araştırma yapma ve proje üretmeye teşvik etme amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”na proje başvuruları kabul edilen 15 Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi, başarılarını ve mutluluklarını paylaşmak için Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, öğrencilere Dekan Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve danışman hocaları eşlik etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Odyoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Hemşirelik bölümlerinden 15 öğrenci ile Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok proje desteği alan fakülte olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencileri ve danışmanlarını elde ettikleri başarı için tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her bir öğrenci ile tek tek teknoloji ve inovasyon tabanlı projeleri üzerine sohbet etti.

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin, farklı uzmanlıkları ve disiplinlerarası çalışmayı gerektirdiğinden öğrencilere çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Gerçekten mutlu bir gün yaşıyoruz. Üniversiteler, liselerin devamı değildir. Üniversiteler; bilgiyi öne çıkaran, sorgulayan, yeni bilgiler üreten, bilimsel literatüre katkı veren yerlerdir. Siz kıymetli öğrencilerimiz de buna uygun çalışmalara imza attınız. Bunu öğrencilik aşamasında, genç yaşınızda başarmanız büyük anlam ifade ediyor.” dedi.

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve kabul gören projeler arasında, yalnızca sağlık bilimleri alanlarından değil, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarından da projeler olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, proje üretme kültürünü yaygınlaştırmak ve daha büyük başarılara imza atmak için öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında, 2022 yılının ikinci çağrı döneminde kabul gören 27 projesi ile önemli bir başarıya imza attı. Sağlık Bilimleri Fakültesinin yanı sıra Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi’nden de öğrencilerin projeleri, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.