DOLAR 32,4045 0.03%
EURO 34,6442 0.03%
ALTIN 2.386,680,29
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1966037-5,11%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılar için arı gibi üretiyorlar

Sağlıkçılar için arı gibi üretiyorlar

ABONE OL
3 Nisan 2020 12:22
Sağlıkçılar için arı gibi üretiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler, korona virüs salgınıyla mücadelede görev yapan sağlık çalışanları için günde bin yüz koruyucu siperlik ve 500 cerrahi maske üretiyor.

Edirne Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticileri, Sosyal Dayanışma Merkezindeki atölyede sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan yüz koruyucu siperlik ve cerrahi maske üretimine başladı.

3D yazıcı ile sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan yüz koruyucu siperlik ürettiklerini belirten Edirne Halk Merkezi Müdürü Ayhan Dinç, günde bin siper maske, 500 adette cerrahi maske üreterek bunları ücretsiz olarak teslim ettiklerini söyledi.

“SİPER MASKE BİN, NORMAL 500 MASKE”

Edirne Halk Eğitim Müdürü İlhan Dinç, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda Halk Eğitim Merkezindeki usta öğreticiler ile birlikte Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesinin ihtiyacı olan siper ve cerrahi maske üretimine başladıklarını söyledi.

13 usta öğreti ile üretime başladıklarını belirten Dinç, “Herhangi bir maliyet almıyoruz. Malzeme temini ve işçiliğini biz yapıyoruz. Herhangi bir ücret almıyoruz. Ücretsiz olarak ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız. 3D yazıcı ile üretilen maskelerin sağlık çalışanlarımızın yüz hatlarında tahribata sebebiyet verdiklerini söyledikleri için biz asetat, sünger ve lastik yardımı ile maliyeti düşük olan 3 ürünü bir araya getirerek siper gözlük üretiyoruz. Günde siper maskeden bin adet normal maskeden 500 adet üretiyoruz. Yapımı kolay usta öğreticilerimiz bu konuda deneyimli kısa sürede istediğimiz adedi üretiyoruz. Ayrıca dışarıda piyasada şu an da yok satılan maskeleri biz hem kısa sürede hem de maliyetin çok çok altında üretiyoruz. Ücretsiz olarak teslim ediyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da yakın zamanda açıkladığı “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına da usta öğreticilerimiz olarak piyasaya yaptığımız ürünlerden herhangi bir kazanç ürettiğimiz zaman gelecek geliri bu kampanyaya bağışlamayı düşünüyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.