DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074965-1,46%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılar iş bıraktı

Sağlıkçılar iş bıraktı

ABONE OL
8 Aralık 2021 11:05
Sağlıkçılar iş bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Sen Edirne Şubesi’ne bağlı sağlık çalışanları hekimler haricindeki sağlık çalışanlarının yapılan zammın dışında tutulmasını protesto etti. İş bırakma eylemi yapan Sağlık Sen üyeleri, perşembe günü de iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade ettiler.

Sağlık Sen Edirne Şube Başkanlığı tarafından mali ve özlük haklarının iyileştirilmemesi sebebiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde basın açıklaması düzenlendi.

“PERŞEMBE GÜNÜ DE İŞ BIRAKMA KARARI ALDIK”

Hükümetin, hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verileceğini ve konuyla ilgili yasal düzenlemenin aynı gün Meclise geleceğini hatırlatan Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, Biz hekimlere zam verilmesi noktasında sevindik, mutlu olduk, ancak diğer geri kalan bütün sağlık çalışanlarının kapsam dışında tutulması bizi kahretti. Hekimler hak ediyor, elbette zam yapılacak. İlk tepkimiz “Peki ya geride kalan yüzbinlerce sağlık çalışanı, onlara zam yok mu, onlar hak etmiyor mu” oldu. Sadece Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları değil. Aile hekimlerinin yanı sıra, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri de zam kapsamının dışında tutulmuş. Bugüne kadar vatanımıza ve milletimize olan aşkımızdan, mesleğimize olan bağlılığımızdan sabrettik, bekledik ama sabrımız tükendi, artık adalet tecelli edene kadar durmayacağız” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR VÜCUDUN ORGANLARI GİBİ BİR BÜTÜNDÜR”

Sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak yaptıkları fedakarlıkların görmezden gelinmesini kabul edemediklerini vurgulayan Turhan, “Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi; çünkü sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür” dedi.

“YÜZBİNLERCE SAĞLIK ÇALIŞANININ ÜVEY EVLAT OLMADIĞINI GÖSTEREN ADİL BİR ZAM İSTİYORUZ”

Sağlık çalışanlarının tamamının bir zincir halkasına benzediğini ve bir tanesinin kırılması üzerine hepsinin zarar göreceğini anlatan Turhan “Geçen hafta, sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının da bir bütün olduğu, yüce Meclis eliyle resmen inkar edilmek istenmiştir. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ALKIŞLADILAR O GÜNLER NE ÇABUK UNUTULDU?”

Sağlık çalışanlarına bir dönem teşekkür edildiğini hatırlatan Turhan “Buradan sormak istiyoruz; sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz, teşekkür ediyoruz diyenler, sağlık çalışanlarının bir kısmını mı alkışladılar. Belli branştaki sağlık çalışanlarına mı teşekkür ettiler. Hayır.  Ayrım yapmaksızın sağlık çalışanlarının tamamına teşekkür ettiler ve alkışladılar değil mi? O günler ne çabuk unutuldu? Zam konusuna gelince, bu ayrımcılık niye? Ayrımcılık yaparak, yüzbinlerce sağlık çalışanıyla helalleşeceklerini mi düşünüyorlar?  Ya da ayrımcılık yaparak, çalışma barışını sağlayacaklarını, çalışanların moral ve motivasyonu artıracaklarını mı düşünüyorlar? Saha gerçekliğinden yoksun, oldu-bitti masa başı kararlarla bunların olması mümkün değil” dedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Sağlık çalışanlarının yok sayıldığı söylenen karara karşı mücadele edeceklerini dile getiren Turhan, “Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır. 1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanları arasına fitne sokmaktan başka bir anlam ifade etmez. Hele tüm bunlar, sorumlu Bakanlık eliyle yapılmak isteniyorsa, durum çok daha vahimdir. Sağlık-Sen olarak, bu vahamete “dur” demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.