DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BIST 9.091,370,13%
BITCOIN 2278908-1,09%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılar tükenmek üzere

Sağlıkçılar tükenmek üzere

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:09
Sağlıkçılar tükenmek üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İmren Yeniocak, devam eden Kovid-19 pandemisi nedeniyle hekim ve sağlık çalışanlarının enerjisi ve sabrının tükenmek üzere olduğunu belirterek, artan istifa sayılarına dikkat çekti.

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Tabip Odası Lokali’nde toplantı düzenleyerek, devam eden pandemi sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İmren Yeniocak, pandemi süreci nedeniyle hekim ve sağlık çalışanlarının hem enerjilerinin hem de sabrının tükenmek üzere olduğunu dile getirerek, sağlık çalışanlarının görmezden gelinemeyeceği, artan istifa sayılarının dikkate alınması gerektiğini maddi ve manevi destek beklediklerini dile getirildi.

“HERGÜN MESLEKTAŞLARIMIZIN HASTALIK HABERİNİ ALIYORUZ”

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İmren Yeniocak, “Biz hekimler ve sağlık çalışanları, mesleğimizin gereklerini her koşulda, bedeli ne olursa olsun yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Ancak olağan sağlık hizmetleri dönemindeki performans baskısı, gerekli olmayan sağlık hizmeti tü̈ketimi ve hekim emeği ü̈zerinden yaratılmaya çalışılan “hasta-müşteri memnuniyeti”, SABİM-CİMER şikayet hatları ve yönetici baskılarının üzerine şimdi de çığ gibi büyüyen vaka sayıları ile pandeminin “virüs yükü” bindirilmiştir. Edirne Tabip Odası olarak Covid-19 pandemisinin zayıflatılamadığı ve yaygınlaşma eğilimli arttığı bu dönemde öncelikli ve ısrarlı talebimiz; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu boğucu ortamın görülmesi ve tükendiklerinin farkına varılmasıdır. Kovid-19 pandemisi ile mücadele her şeyin normal, olağan kabul edildiği ve sağlık bakanlığı başta olmak üzere ü̈lkeyi yönetenlerin hekimleri ve sağlık çalışanlarını görmezden geldiği bir anlayışla sürdürülemez. Hemen her gün onlarca meslektaşımızın hastalık haberini alıyoruz, birileri televizyonlardan, twitter mesajlarından başarı hikayeleri anlatırken bizler ölüyoruz. Koşulların pandemiye uygun olarak iyileştirilmediğ̆i; adalet anlayışından uzak görevlendirilmelerle mağduriyetlerin yaratıldığ̆ı; hekimlerin yakın geleceğe dair kaygılarının arttığ̆ı bu günlerde, sesini duyuramayan, umudunu yitiren hekimlerin emeklilik ya da istifa sayısındaki artış ciddiye alınmalı ve ö̈nemsenmelidir. Kötü yönetim ve her şeyi ben bilirim anlayışının ürünü olan bu tablolarının sorumluluğu sağlık bakanlığındadır”dedi.

“HEKİMLERİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNE KULAK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Sağlık çalışanlarına gösterilen vurdumduymazlıkların olduğunu anlatan Yeniocak “Aylardır ö̈zveriyle ç̧alışan hekimleri emeklilik ya da istifa noktasına getiren, yöneticilerin beceriksiz ve empatiden yoksun, çözüm üretmeyen dayatmaların ve vurdumduymazlıklarındandır. Kovid-19 pandemisi sürecinin toplumsal ayağını yönetemeyen, toplumda günlük hayata yansıyan bir pandemi bilinci oluşturamayan , “başarı öyküsü” yaratma çabasından kaynaklı gerçekler yerine sanal rakam ve beklentiler ile pandemi kontrolünü kaybettiği anlaşılan yöneticilerin, hastanelerin salgınla kuşatıldığı bu günlerde, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sesine kulak vermelerini istiyoruz. Hekimler ve sağlık çalışanlarının hiçbir ön koşul ve sınırlamaya tabi kılınmadan, emekliliğe yansıyan, ö̈rgütümüzün talepleri doğrultusunda temel maaş alabilmelerinin sağlanmasını; bu gerçekleş̧inceye kadar mevcut döner sermaye ödemelerinin, salgın bitinceye dek tavandan ö̈denmesini, aile sağlığı merkezi ve ilçe sağ̆lık mü̈dü̈rlü̈klerinde ç̧alışan hekimlere de yansıtılmasını, Kovid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalış̧anları bugüne kadar olduğu gibi bugü̈nden sonrada işimizi severek ve onurla yapmaya devam edeceğiz”dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUYAMAZSANIZ, TOPLUMU KORUYAMAZSINIZ”

Sağlık çalışanlarının patlama noktasına gelen kaygılarının ülkeyi yönetenler tarafından duyulmasını istediklerini söyleyen İmren Yeniocak “Ü̈lkemizin yaşadığ̆ı onlarca olağandış̧ı durumda meslegğimizin doğasında yer alan fedakarlığı ve özveriyi yerine getirmeyi başarmış̧ bir mesleğ̆in mensuplarıyız. Bu doğ̆rultuda öneri ve taleplerimizin dikkate alınmasını umuyor, hekimlerde ve sağlık çalışanlarında biriken ve patlama noktasına gelen kaygı ve tepkileri ü̈lkeyi yö̈netenlerin dikkatine sunuyoruz. Edirne Tabip Odası olarak pandeminin ilk gü̈nlerinde yaptığ̆ımız uyarıyı bir kez daha tekrarlıyoruz: Hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayı başaramazsanız, maddi ve manevi desteği sağlayamazsanız, toplumu hiç koruyamazsınız” dedi.

Erkan Ekşi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.