DOLAR 32,3441 0.19%
EURO 35,1193 -0.2%
ALTIN 2.239,75-0,15
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2041751-7,02%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıkçılardan ilginç eylem

Sağlıkçılardan ilginç eylem

ABONE OL
27 Şubat 2021 16:00
Sağlıkçılardan ilginç eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları özellikle ek ödemelerin azlığını neden göstererek eylem yaptı. Sağlıkçılar eylemde temsili olarak bir arkadaşlarının üzerine ‘artık öldük’ diyerek toprak attılar.

Türk Sağlık Sen Edirne Şubesi üyesi sağlık çalışanları Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Burada açıklamada bulunan Türk Sağlık Sen Hastane Temsilcisi Özcan Arslan, ek ödeme olarak kendilerine 33 TL gibi küçük rakamların ödendiğini söyledi.

Arslan, “Bizleri duymazlığa geldiklerini biliyoruz. Bizler kendi arkadaşlarımıza seslenirken sorgulayın diyoruz, haklarınızı isteyin diyoruz. Bir yerde eylem yapacağız derken desteklerinizi bekliyoruz. Ama bunu sorgulayarak yapın. Bizler çalışıyorsak bizim yanımızda olun, çalışmayanın yanına destek vermeyin. Haklarımızı alamıyorsak artık niye alamıyoruz demeye çağırıyoruz. Biz buradan sendika başkanımıza sesleniyoruz. Hani zaten kendi başkanımız dile getiriyor ama twitter, instagram, youtube değil bir haber kanalında dile getirmesine, artık halkımızın da doğru bilgiye ulaşmasını istiyoruz. Bizleri düşündüğünü dile getirsin istiyoruz. Çünkü instagram, twitter’da sadece onları takip eden kendi üyeleri görüyor. Bizim aslında burada olmamızın nedeni halkımızın da doğruyu bilmesi. Bize bakanımız yüzde yüzden para verdik derken aslında 50 lira, 33 lira, 17 kuruş yattığını halkımız da bilsin. Bizler kelime oyunları değil net rakamlar istiyoruz. Artık yorulduk diyoruz ve son olarak tekrar söylüyoruz ve sesleniyoruz ki İstanbul, İzmir, Ankara ve Türkiye’nin her bir yanında çalışan sağlıkçı arkadaşlarım! Hakkını sorgula, sendikana sor artık diyoruz. Kimse kupayla kalemle sağda solda dağıtarak hakkını almaz. Yüzde 3, yüzde 5 zam ekstra alırsa zaten sen onu defalarca alacaksın diyoruz. Türkiye geneli sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sesleniyoruz; ölmekten bıkmadınız mı? Biz artık yorulduk diyoruz. Edirne’den tüm Türkiye’deki sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Artık öldük demek için”

“EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME İSTİYORUZ”

Türk Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat da ek ödeme yerine maaşa zam olarak tek ödeme istediklerini vurgulayarak; “Sağlık çalışanlarının sorunu covid süreci ile başlamadı. Yaklaşık 9 yıldır adına performans sistemi denilen süreçle başladı. Performans sistemi ile her kesin iş yükü nerdeyse 10 kat artmasına rağmen ek ödemeler adım adım kesildi. Sağlık çalışanları olarak artık 5 kuruş döner sermaye alamaz olduk. Bu kadar çalışmamızın karşılığını Sağlık Bakanımızdan bir düzenleme yaparak emeğimizin karşılığı olanı vermesini haklı olarak istiyoruz. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terinin de heba edilmesini ısrarla dile getiriyoruz. Ek Ödeme değil Tek Ödeme istiyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür. Çalışanlar kronikleşen sorunlarının çözülmesi yerine yavandan ek ödemenin tekrar gündeme getirilmesi karşısında öfkeliler. Ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanları içlerinden bir arkadaşlarını üzerine poşetle örtüp, toprak atarak gömdüler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.