Edirne’de internet dolandırıcılığı vakalarına yenileri eklendi. İnternet üzerinden çiçek, iş ilanı, araç parçası ve otomobil satışı üzerinden gerçekleşen 4 olayda vatandaşlar mağdur edildi. Farklı yöntemlerle dolandırıcılara mağdur vatandaşlar toplam 39 bin liranın üzerinde para gönderdi.
ÇİÇEK SİPARİŞİ VERDİ, DOLANDIRILDIĞINI FARK ETTİ
Edinilen bilgilere göre ilk olayda bir vatandaş, internet üzerinden çiçek almak için yaptığı aramada ulaştığı bir bağlantıdaki telefon numarasıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Çiçek karşılığında 1.057,37 TL ödeme yapan vatandaş, karşı tarafın yeniden ödeme konusunda sorun olduğunu söylemesi üzerine dolandırıldığını fark ederek şikayetçi oldu.
EVDE ÇALIŞMA İLANI DOLANDIRICILIĞA DÖNÜŞTÜ
İkinci olayda ise sosyal medyada kadınlara evden çalışma imkanı sunduğu belirtilen bir ilanı gören vatandaş, iş hakkında bilgi almak için ilan sahipleriyle iletişime geçti. Kendisine 450 TL kapora yatırması gerektiği söylenen vatandaş, belirtilen hesaba ödeme yaptı. Daha sonra kargo ile gönderileceği belirtilen ürünler için 3.998 TL daha gönderen vatandaş, yeniden para talep edilmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.
ARAÇ PARÇASI ALMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI
Keşan’da meydana gelen bir diğer olayda bir vatandaş, internet üzerinde gördüğü araç parçası ilanına tıklayarak WhatsApp üzerinden satıcılarla iletişime geçti.
Parça için 4 bin TL’ye anlaşan vatandaş, belirtilen IBAN hesabına ödeme yaptı. Karşı tarafın yeniden para istemesi üzerine dolandırıldığını anlayan vatandaş, şikayetçi oldu.
“GÜVENLİ KAPORA” BAHANESİYLE 30 BİN LİRA
Keşan’daki bir başka olayda ise aracını internet üzerinden satışa çıkaran vatandaş, aracı satın almak isteyen bir kişi tarafından arandı.
Aracı almak isteyen kişi, kapora işleminin noter üzerinden “güvenli kapora sistemi” ile yapılacağını belirtti. Ardından kendisini noter olarak tanıtan başka bir kişi, güvenli kapora işlemi için 30 bin TL gönderilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 30 bin TL gönderen vatandaş, karşı tarafın 60 bin TL daha istemesi üzerine dolandırıldığını fark etti ve şikayetçi oldu.
POLİS EKİPLERİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Edirne Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Keşan Polis Merkezi Amirliği ekipleri, internet ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen 4 ayrı dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışma başlattı.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
20 Ağustos 2026GÜNCEL
20 Ağustos 2026GÜNCEL
20 Ağustos 2026GÜNCEL
20 Ağustos 2026GÜNCEL
20 Ağustos 2026GÜNCEL
20 Ağustos 2026MARMARA BÖLGESİ
20 Ağustos 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).