Prof. Dr. Öztürk, AA muhabirine, salgın döneminde evden çalışma ve online eğitim uygulamalarının arttığını ifade etti.
Öztürk, sağlıklı ve düzenli uykunun vücut sağlığına önemli etkileri olduğunu, kaliteli uykunun bağışıklık sistemiyle doğrudan bağlantısı bulunduğunu dile getirdi.
Salgın döneminde evde geçirilen zamanın arttığını vurgulayan Öztürk, uyku düzenin ileriye kaydığına dikkat çekti.
Uykunun ileriye doğru kaydığını ve geç yatıp geç kalkma şeklinin görülmeye başlandığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
“Salgın döneminde uyku evresi biraz ileri doğru kaydı, geç yatma ve geç kalkma şeklinde. Ancak süre olarak da uzamış. Olağan uyku süremize göre en az yarım saat, 1 saat fazladan uyur hale gelmişiz. Bu durum, o gecenin uykusunun kalitesini artırmış, ihtiyaç duyduğumuz biyolojik uykuyu daha iyi alabilmemize imkan sağlamış ve gündüz performansına iyi yönde yansımış görünüyor.”
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).