DOLAR 32,4939 -0.04%
EURO 34,9245 0.17%
ALTIN 2.418,78-0,12
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1880507-3,54%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Salgında 3. dalga uyarısı!

Salgında 3. dalga uyarısı!

ABONE OL
27 Mart 2021 01:28
Salgında 3. dalga uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, 1 Martta başlayan ‘kademeli normalleşme’ olarak adlandırılan süreçte Edirne’de ve ülke genelinde vaka sayılarının 2 katının üzerine çıktığına işaret ederek, gerekli önlemler alınmazsa salgında 3. dalganın gelebileceğini söyledi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Tabip Odası’nda düzenlediği basın toplantısında koronavirüs vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti.

VAKA SAYILARI 2 KATINA ÇIKTI

Altun, 1 Martta başlayan ‘kademeli normalleşme’ olarak adlandırılan süreç ile birlikte  Edirne ve ülke genelinde vaka sayıları 2 katın üzerine çıktığına dikkat çekti.

“İL HIFZISSIHHA KURULU AKTİF OLARAK ÇALIŞTIRILMIYOR”

Altun, yerinde karar dönemi ile valilerin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulları aracılığıyla sürecin yürütüleceği belirtilmesine rağmen, Edirne’de İl Hıfzıssıhha Kurulunun hala aktif olarak çalıştırılmadığı, birkaç zoom toplantısı haricinde kurulun toplanmadığı, yazılı kararların üyelerin ev ve işyerlerine gönderilerek imzalattırıldığının bilindiğini söyledi.

“EDİRNE’DE 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARIN YÜZDE KAÇI AŞILANDI?”

Altun, daha önce basın aracılığıyla ve İl Pandemi Kurulunda getirdiğimiz önerilere ek olarak Edirne’de 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın yüzde kaçının aşılandığını sorarak, “Aşılanmama aşı yokluğundan kaynaklanmıyorsa, insanlarımızın aşılanmama nedenleri araştırılmış mıdır? Aşılanma oranını arttırmak için ne gibi çalışma yapılmıştır? Bu sorulara bir an evvel yanıt bulmak gereklidir” dedi.

“HASTANELERDE ŞİMDİLİK YOĞUNLUK ARTIŞI YOK”

Sahadan edindikleri bilgilere göre hasta sayısında artışın devam etmekte olduğunu belirten Altun, “İlimizdeki hastanelerde yoğunluk artışı olmasına rağmen yatak doluluk oranı ve yoğun bakımlar açısından herhangi bir sorun şimdilik görünmemektedir” dedi.

“ÖNLEM ALINMAZSA 3. DALGA BİZLERİ BEKLİYOR”

Eğer gerekli önlemler alınmazsa salgının 3. dalgası bizleri beklediğini belirten Altun, “2 doz aşı olmuş bireylerde “pozitif test sonucu” görülmesinde artış devam etmektedir. Bu nedenle sağlık çalışanları ve 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın korunma önlemlerine daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir” dedi.

VATANDAŞLARA TEDBİR UYARISI

Altun, salgının ciddiyeti konusunda vatandaşları da uyararak, “Halkımızı tekrar uyarıyoruz. Zorunluluk halleri dışında dışarıya çıkmayınız, kapalı kalabalık ortamlardan uzak durunuz, sosyal hareketliliğinize kısıtlama getiriniz, bireysel korunma önlemlerine uyunuz. Bu zorlu süreç ancak sizlerin desteği ile aşılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.