Sağlık Bakanlığı 13-19 Mart arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.
Haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide geçen haftaya göre artış yaşanan Edirne’de 200,36’dan 219,49 ‘a yükseldi.
Kentin, vaka sayılarının çokluğu nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında “çok yüksek riskli” kategorisinde bulunmasına neden olan ilçe ve beldelere ziyaretlerde bulunan Canalp, yöneticilerle toplantısı sonrası cadde ve sokaklarda vatandaşlarla görüşüyor.
Kurallara uyanları tebrik eden Canalp, uymayanlara da salgına karşı topyekun mücadele ile başarılı olunacağı mesajını veriyor.
Vakaların çok olduğu bilinen İpsala ve Keşan’da, ziyaret ve toplantılarını artıran Canalp, hafta sonu mesaisine erken saatlerde Keşan’a bağlı Paşayiğit Mahallesi ziyareti ile başladı.
Canalp, koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, uyulması gereken tedbirler konusunda uyarı ve bilgilendirmede bulundu.
Edirne’deki vaka sayılarının artışına, yüzde 90 oranında ev ziyaretlerinin neden olduğu belirtilmişti.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da ilçedeki vaka sayılarının çokluğuna atıfta bulunarak, “Keşan’ın vakaları, Edirne’nin kırmızı olmasına yetiyor.” açıklamasında bulunmuştu.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).