DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 34,6801 -0.19%
ALTIN 2.525,491,67
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1961119-2,01%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Şampiyon güreşçi mezun oldu

Şampiyon güreşçi mezun oldu

ABONE OL
11 Mart 2023 10:24
Şampiyon güreşçi mezun oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Lisans programını başarı ile tamamlayan, olimpiyatlarda madalya alan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçen ve beş kez Avrupa, iki kez de Dünya şampiyonu olan milli sporcu Yasemin Adar ile Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü, Efraim Kahraman’a diplomaları, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi mezunları milli güreşçi Yasemin Adar ile Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman’ı, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ve Yasemin Adar’ın Genç Milli Takım Güreş Antrenörü, eşi Erdem Yiğit ile birlikte Rektörlük makamında ağırladı.

Rektör Tabakoğlu, Türkiye’nin ve Trakya Üniversitesinin yetiştirdiği Avrupa ve Dünya Şampiyonu bir sporcu ile yine üniversitemiz mezunu, Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman’ın, Trakya Üniversitesi Ailesinin bir parçası olmalarından mutluluk duyduğunu kaydederek, diplomalarını takdim etmekten dolayı gururlu olduklarını belirtti.

“YASEMİN ADAR’IN BAŞARI HİKAYESİ, TÜM GENÇLERİMİZE İLHAM VERDİ…”

Milli güreşçi Yasemin Adar’ın ve Milli Takım Teknik Direktörü Efraim Kahraman’ın mezuniyetlerini kutlayan Rektör Tabakoğlu, “Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra olimpiyatlardaki başarısı ile bize pek çok defa ilkleri yaşatan Yasemin Adar ile bu gururun mimarlarından değerli Efraim Kahraman hocamızın, Trakya Üniversitesinden mezun olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Yasemin Adar, kazandığı madalyalar ve yakaladığı başarılarla ülkemizdeki ve üniversitemizdeki tüm gençlere örnek oldu. Yasemin’in başarı hikayesi, devam eden süreçte pek çok kadın güreşçinin yetişmesine zemin hazırladı. Kendisi, başarı hikayesiyle gençlerimize ilham verdi. Bugün, onun açtığı yolda ilerleyen pek çok gencimiz, öğrencimiz var. Milli sporcumuzun, bundan sonra da başarılarıyla üniversitemizi ve ülkemizi gururlandıracağından şüphemiz yok. Bir kez daha kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sevgili Yasemin’i, önümüzdeki dönemde üniversitemizde doktora programına, Efraim Hocamızı ise yüksek lisans eğitimine başlamaya davet ediyoruz.” dedi.

“OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORUM”

Milli güreşçi Yasemin Adar da kendisine gösterilen yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi ailesine teşekkür etti. Ülkemizi yeni madalyalar ile gururlandırmak istediğini belirten Yasemin Adar, “2023 yılında düzenlenecek Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonaları ile 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlanıyorum. Önce 6. kez Avrupa Şampiyonu ve 3. Kez Dünya Şampiyonu olmayı ve ardından olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum. Ülkemize yeni bir başarı hikâyesi yazdırmak istiyorum. Olimpiyat şampiyonluğu için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. İnşallah bu gururu hep birlikte yaşayacağız.” dedi.

DİPLOMASINI REKTÖR TABAKOĞLU’NUN ELİN ALDI

Kamp programı nedeniyle diploma törenine katılamadığı için üzgün olduğunu ancak diplomasını 8 Mart gibi çok özel bir günde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun elinden almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yasemin Adar, “Hedefim hem sportif anlamda hem de akademik anlamda kariyerime devam etmek. Trakya Üniversitesindeki eğitim sürecimce emeği geçen tüm hocalarım başta olmak üzere, bana bu yolda destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kadın Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Efraim Kahraman ise Trakya Üniversitesinden mezun olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, kendilerine katkı yapan akademisyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, şampiyon güreşçimiz Yasemin Adar ve Kadın Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Efraim Kahraman’a diplomalarını takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.