DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20457396,73%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şampiyon İsmail Güner Ortaokulu

Şampiyon İsmail Güner Ortaokulu

Edirne Valiliği himayesinde Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesiyle Mahalle Ligi Projesi kapsamında bugün Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda ortaokullar arası final müsabakası düzenlendi. 

ABONE OL
22 Nisan 2024 14:00
Şampiyon İsmail Güner Ortaokulu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği himayesinde Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesiyle Mahalle Ligi Projesi kapsamında bugün Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda ortaokullar arası final müsabakası düzenlendi.

Sporla tanışmamış öğrencileri spora ve hayata kazandırmak, öğrencileri spora yönlendirerek sporu sevdirmek, sosyal dışlanmaların önüne geçerek, birçok yönden imkanı kısıtlı gençlerin toplumla uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Mahalle Ligi Projesi çerçevesinde futbol, basketbol ve voleybol branşlarında İl merkezi ve köylerden 21 ilkokul, 20 ortaokul ve 18 lise yer aldı. Projeye katılan 6 bin 685 öğrencinin spor malzemeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Edene Valiliği tarafından karşılandı.

Final müsabakası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ortaokul spor takımları katıldı.

İsmail Güner Ortaokulu ile Gazi Osmanpaşa Ortaokulu arasında düzenlenen final müsabakasında normal süresi berabere sona eren ve penaltı atışları gerçekleşen karşılaşmada şampiyon takım İsmail Güner Ortaokulu oldu.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN HEM OKUL HEM FİZİKSEL BAŞARILARI ARTSIN ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURSUN”

Mahalle Ligi Projesi’nin çocukların spora olan ilgisinin artarak başarıya dönüşmesi, zararlı alışkanlıklardan uzak durması olduğunun altını çizen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bugün çocuklarımızın neşesine şahitlik etmek için buraya geldik. Gerçekten de birinci dönem başta bir projemiz vardı. Bu proje Mahalle Ligi projemiz. İstiyoruz ki spor yapmayan hiçbir çocuğumuz kalmasın. Boş zamanlarını sporla değerlendirsinler. Ve hem okul başarıları artsın, hem fiziki başarıları artsın, hem de zararlı alışkanlıklardan uzak dursunlar. Bu Türkiye’de ilk kez uygulanan bir proje oldu. Mahalle bilgi projesi ve 6 bin 685 öğrencimiz hem ilkokul, hem ortaokul, hem de lise düzeyinde katılım sağladılar. Bugün de ortaokullar finaline geldik. Öğrencilerimizin hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Gerçekten öğretmenlerimizi, milli eğitimimizi ve genç spor kurumumuzu tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin tüm sporla ilgili malzemeleri Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından karşılandı. Valiliğimizin destekleriyle karşılandı. Bugün de bu mutlu sonu görmenin sevinci içerisindeyiz. Mahalle bilgisi devam edecek. Hem basketbol, hem voleybol, hem de futbol müsabakaları devam edecek. Önümüzdeki hafta liseler yine aynı şekilde devam ediyor. Onların çalışmalarına katılacağız. Buradaki amacımız çocuklarımızı sporla barıştırmak. Bin 700 tane hiç spora gitmeyen öğrencimiz bu proje kapsamında yer aldı. Bu çok önemli rakam bu hem devamsızlıkları etkiledi hem okul başarısını etkiledi çocuklarımızın, hem de okulla ilgili motivasyonlarını en üst düzeye çıkardı. Ben tüm beden eğitimi öğretmenlerimize, gençlik sporumuza, milli eğitimimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Turnuvada 3×3 basketbol ve futbol müsabakalarında, en centilmen ve en mücadeleci olarak seçilen takımlarına ödüllerini Edirne Valisi Yunus Sezer takdim etti.

3×3 7. Mahalle Ligi Basketbol Turnuvalarında En Centilmen Seçilen Takım Karaağaç Ortaokulu, Mahalle Ligi 3×3 Basketbol Turnuvalarında En Mücadeleci Seçilen Takım Cumhuriyet Ortaokulu, Mahalle Ligi 3×3 Futbol Turnuvalarında En Centilmen Seçilen Takım Mithatpaşa Ortaokulu, Mahalle Ligi 3×3 Futbol Turnuvalarında En Mücadeleci Seçilen Takım Ferah Ortaokulu olurken Mahalle Ligi 3×3 Basketbol Müsabakasının ödülleri de verildi.

Son olarak finalde Gazi Osmanpaşa Ortaokulu’nu penaltı atışlarında yenerek şampiyon olan İsmail Güner Ortaokulu’na ise şampiyonluk kupasını Edirne Valisi Yunus Sezer takdim etti. Müsabaka sonunda Vali Sezer, futbol takımları ve onları desteklemeye gelen öğrenci taraftarlar ile toplu fotoğraf çekilmesi sonrası etkinlik sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.