DOLAR 32,2694 -0.23%
EURO 34,8408 0.05%
ALTIN 2.408,940,66
BIST 10.279,290,02%
BITCOIN 2061272-0,09%
Edirne
23°

AÇIK

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Şampiyonun umre hayali gerçek oldu

Şampiyonun umre hayali gerçek oldu

Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonu Edirneli yüzücü Özge Üstün çocuklu hayali olan umreye gidiyor.

ABONE OL
2 Ocak 2024 10:46
Şampiyonun umre hayali gerçek oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonu Edirneli yüzücü Özge Üstün çocuklu hayali olan umreye gidiyor. Yurt içi ve yurt dışında yüzme alanında pek çok başarılar elde eden Edirneli Bedensel Engelli Milli Yüzücü Özge Üstün ve annesi Edirne İl Müftülüğü sponsorluğunda, Baba Üstün de bir hayırseverin üstlenmesiyle umreye gönderilecek. Milli Yüzücü Özge Üstün umreye gönderilmesi kararı karşısında çok şaşırdığını, umreye gitmenin çocukluk hayali olduğunu ifade etti.

“MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ VE AİLESİ’Nİ UMREYE GÖNDERİYORUZ”

Edirne İl Müftümüz Hasan Başoğlu, “Milli Sporcumuz Özge Üstün kızımızla, 3 Aralık Engelliler Günü, Engelli kardeşlerimizi, dernek ve diğer engelli STK’ları ziyaret ettik. Ayrıca Engelli Kadın koordinatörümüz Fatma Akgün ve TDV Kadın Kollarımızın Hüma Hatun Kız Kuran Kursumuz da organize ettiği engelli STK’ları buluşmamız oldu. Kızımızla da bu vesilesiyle tanıştık. Kendisinin başarılarını dinleyince azmi bizi çok etkiledi. Ancak kızımızın bir azmi daha vardı: Umreye gitmek. Görüşmemiz esnasında bize bu arzusunu iletti. Biz de onu ve ailesini umreye gönderip sevindirmenin yollarını aradık. İşte tam da bu noktada üç tane hocamızın çok büyük bir fedakarlığıyla karşılaştık. Ben bu fedakarlıkların bilinmesini ve örnek olmasını istiyorum. Havsa Kuzucu Köyü Camii İmam-Hatibi Özden Perpel, Süloğlu Merkez Camii İmam-Hatibi Ertan Uçar ve Demirhanlı Köyü Camii İmam-Hatibi Murat Çetin hocalarımız kendi haklarından feragat ederek kızımızı ve annesini umreye göndermek istediklerini bize ilettiler. Hiçbir hayırlı iş yarım ve yardımsız kalmıyor. Ardından bir hayırseverimiz kızımızın babasının masraflarını karşılayacağını bildirdi. Şimdi onları ailece umreye gönderiyoruz. Bu vesileyle; Hac ve Umre Görevlisi Şahin Bulur’a, fedakar hocalarımıza, hayırseverimize, engelli koordinatörümüz Fatma Akgün’e, TDV Kadın Kolları Sorumlusu Gülsüm Gün ve Zehra Başoğlu hanım efendilere teşekkür ederim. Mutluyuz” dedi.

“UMREYE GİDEBİLMEK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Milli Yüzücü Özge Üstün, “Benim çocukluğumdan beri hayalimdi umreye gitmek. Hala şoktayım anlatılamayacak kadar mutlu oldum. Beni ve ailemi umreye göndermek için taşın altına elini koyan Edirne İl Müftülüğüne, hocalarımıza ve hayırsever büyüklerimize çok teşekkür ediyorum” diye dile getirdi.

İşlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından Milli Yüzücü Özge Üstün’ün ve ailesinin umre çantaları Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu teslim etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.