DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20722581,07%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi, Yunan müşterilerini bekliyor

Sanayi, Yunan müşterilerini bekliyor

ABONE OL
7 Şubat 2022 11:21
Sanayi, Yunan müşterilerini bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne kent merkezinde esnaflar Bulgar müşteri beklerken, Edirne Sanayi Sitesi’nde ise esnaflar Yunan müşterilerinin yolunu gözlüyor. Edirne Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çiftçi, pandemi öncesi çok sayıda Yunan müşterileri olduğunu ancak pandemi ile birlikte işlerinin de aksadığını söyledi.

Kamuoyunda Bulgarların perakende alışverişlerinde Edirne’ye olan katkısı sürekli konuşulurken, Yunan vatandaşların kendi ülkelerinde oto tamirat işinde zayıf olması sebebiyle Edirne Sanayisini tercih ettiği ortaya çıktı.

Bulgarların kent merkezindeki gibi sanayide de parça satışı için geldiklerini, ancak pandemiye kadar Yunan müşterilerinin Edirne Sanayisi Sitesi’ne daha çok kazandırdığını söyleyen Edirne Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çiftçi, “Yunanistan’daki ustalardan da memnun değil Yunan araç̧ sahipleri. Fiyatları da Euro üzerinden olduğu için bizden daha ucuza mal ettikleri için bizi seçiyorlardı. Çok müşterimiz vardı Yunanistan’dan ama pandemi sonrası islerimiz aksadı” dedi.

“PANDEMİYE KADAR EDİRNE SANAYİSİ’NİN ÇOK YUNAN MÜŞTERİSİ VARDI”

Yunanistan’dan müşteri geldiğinde veresiye yapılan işlerde olduğunu belirten Çiftçi, “Hiçbir zaman onların parası yetmediğinde sık boğaz etmedik, sonra getirebileceklerini söyledik. Bulgaristan’dan da müşterilerimiz vardı. Bulgaristan’da otobüs firmaları yedek parça için geliyordu. Ama tamire gelemiyordu. Onlarda tamirat işini Bulgaristan’dakiler yapabiliyor. Ama Yunanistan’da tamirat isini kendileri pek yapmıyor getirip burada yaptırıyorlar. Yunanistan’daki ustalardan da memnun değil Yunan araç̧ sahipleri. Fiyatları da Euro üzerinden olduğu için bizden daha ucuza mal ettikleri için bizi seçiyorlardı. Çok müşterimiz vardı Yunanistan’dan ama pandemi sonrası islerimiz aksadı. Olsa da çok acil olanlar geliyor. Bulgarlar genelde marketlere geliyor, bize de gelseler böyle yedek parça alıp gidiyor. Tamirat işi pek yok. İnşallah Edirne’nin ekonomisini olumlu yönde etkilemesi açısından Yunan müşterilerimizin tekrar eskisi gibi sanayimize gelmesini istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.