DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22748061,04%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanış, “Kaybedilen sağlık geri gelmez”

Sanış, “Kaybedilen sağlık geri gelmez”

ABONE OL
24 Mart 2020 10:27
Sanış, “Kaybedilen sağlık geri gelmez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile Vakıf kiralarının bu süreçte alınmaması yönünde görüştüklerin belirtti. Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’da kiracılarla alakalı çalışma neticesinin bu süreçte açıklanacağı konusunda kendilerine ilettiğini söyledi. Şu anda para pulun ikinci planda olduğunu belirterek, paranın kaybedilebileceğini ancak kaybedilen sağlığın geri gelmeyeceğini dile getirdi.

“PARA KAYBEDİLİR, KAYBEDİLEN SAĞLIK GERİ GELMEZ”

Kiraların ertelenmesi yerine iş yapmayan esnaftan kira alınmaması taleplerinin olduğunu söyleyen Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Geçtiğimiz sabah Edirne AK Parti Milletvekili sayın Fatma Aksal ile yapmış olduğumuz telefon görüşmesi neticesinde bütün her yerde nasıl uygulanıyorsa vakıf kiracılarında da aynısının uygulanacağını kendisi bize belirtti. Bizim taleplerimiz neydi? Biz kiraların ertelenmesini değil de bu süreç geçene kadar kira alınmaması yönündeydi. Fatma hanımda bu konuyla ilgili çalışma yaptıklarını önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Kendisinin söylediği ve bizim de katıldığımız ilk önce insan sağlığı, burada en önemli şey insan sağlığı çünkü ekonomi ikinci planda hakikaten dünyanın başında görülmemiş bir afet yaşanıyor. Artık ticaret, para, pul bunların hepsi ikinci plana kaldı. Para kaybedilir, ama kaybedilen sağlıklar kesinlikle yerine gelmez. Vakıf kiracıları adına Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı olarak bu konuda Edirne milletvekilimiz Fatma Aksal’a teşekkür ediyoruz. Göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı Fatma Hanım’a en azından vakıf kiracıları bir nebze olsun kira sorunu yaşamayacaklar bunu da kendisi önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi” dedi.

“ÇARŞILARIN KAPANMASI İÇİN BİR BİLDİRİ GELMEDİ”

Tarihi çarşıların kapanma konusunda bir bildirinin olmadığı üzere hiçbir esnafı zorla getiremeyeceklerini anlatan Başkan Sanış “Tarihi çarşıların kapanması konusunda bize herhangi bir tebliğ edilmiş bildiri yok. Bildiri gelmediği için biz burada tedbirlerimizi kendimiz alıyoruz. Esnaflar dükkanlarına gelmek istemiyorlar haklı olarak herkes tedirgin endişeli evet çarşımızda insanlar dükkanlarını kapatıyorlar. Belki bizde saat kısıtlamasına gidebiliriz. Gerekli yetkili yerler ile görüştükten sonra bu konuda ortak istişare alarak saat kısıtlamasına gidebiliriz. Çünkü bu olayın ne kadar devam edeceğini hiç kimse bilmiyor. Hiç kimse bu konuda ön görü bildiremiyor. Biz gelmeyen esnafa neden gelmiyorsun gelen esnafa da niye geliyorsun diye deme lüksümüz yok. Bunu kesinlikle soramayız. Ama bir kapanma ile ilgili bir tebligat gelemediği sürece biz çarşıyı açmak zorundayız. Ama insanların dükkanlarına gelip gelmemesi kendi hür iradeleridir. Bu anlamda bir yaptırım gücümüz yok” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.