DOLAR 47,1740 0.01%
EURO 54,0229 -0.01%
ALTIN 6.067,85-0,41
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 3044025-0.24981%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Şap salgını kontrol altına alındı

Şap salgını kontrol altına alındı

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ülke genelinde görülen Şap Hastalığı (SAT serotipi) ile mücadelede ciddi adımlar atıldığını duyurdu

ABONE OL
4 Kasım 2025 13:38
Şap salgını kontrol altına alındı
User - Şap salgını kontrol altına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ülke genelinde görülen Şap Hastalığı (SAT serotipi) ile mücadelede ciddi adımlar atıldığını duyurdu. Müdürlük, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın salgını planlı, kontrollü ve bilimsel temelde yönettiğini belirterek, yürütülen çalışmaların halk sağlığı kadar hayvan sağlığı için de kritik önemde olduğu ifadelerini kullandı.

“SALGIN KONTROL ALTINA ALINDI, AŞILAMA 92’YE ULAŞTI”

Açıklamada, salgının kontrol altına alındığı, yürütülen aşılama, karantina ve saha denetimleri sayesinde hastalığın yayılımının büyük oranda sınırlandırıldığı belirtildi. Aşılama oranının yüzde 92’ye ulaştığı, ülkedeki tüm büyükbaş hayvan varlığının ilk tur aşılamadan geçtiği ve ikinci tur aşılama kampanyasının başlatıldığı vurgulandı. Sahadan düzenli olarak numune akışı sağlandığı ve virüsün genetik yapısının takip edildiği aktarıldı.

“VETERİNER SAĞLIK PERSONELİ 7/24 SAHADA”

Bilim dışı iddialara karşı adli süreç başlatıldığı ve sosyal medyada asılsız paylaşımlar yapan kişiler hakkında işlem yapıldığı açıklandı. Acil Eylem Planı kapsamında tüm süreçlerin titizlikle yürütüldüğü, il ve ilçe müdürlükleri, laboratuvarlar ve saha ekiplerinin koordineli şekilde görev yaptığı belirtildi. Veteriner sağlık personelinin 7/24 sahada denetim, aşılama ve numune alma faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile sürekli teknik bilgi paylaşımı yapıldığı ve ülkedeki gelişmelerin düzenli olarak raporlandığı kaydedildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, hayvan sağlığının korunması ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için tüm tedbirleri almaya devam ettiği ve konuyla ilgili düzenli bilgilendirmelerin süreceği ifade edildi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP