DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21689630,61%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saraçlarda Kakava coşkusu

Saraçlarda Kakava coşkusu

Edirne’de 3 gün süren Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nin son gününde, Saraçlar Caddesi'nde müzik şöleni yaşandı.

ABONE OL
6 Mayıs 2024 14:47
Saraçlarda Kakava coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 3 gün süren Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nin son gününde, Saraçlar Caddesi’nde müzik şöleni yaşandı. Edirne Belediyesi’nin Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği etkinlikte Mor-İz Ritim Grubu’nun parçaları ile Kakava severler doyasıya dans ederek eğlendi. Saraçlar Caddesi’nde ki etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Mor-İz Ritim Grubu üyeleri ve çok sayıda yerli turist katıldı.

“KADINLARIMIZ ÖZGÜRCE EĞLENDİ”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Çok güzel bir üç gün geçirdik. Bugün de organizasyonumuzun son günü. Bu son günde de aslında bu kadın gruplarıyla beraberiz. İşte Edirne tam da böyle bir şehir. Şehir dışından gelen kadınlarımız, hemşerilerimiz hep beraber. Kadınlarımız özgürce eğlendiler, gönüllerince eğlendiler. Çok güzel sahne performansları izledik, çok keyifliydi. Gerçekten muazzam bir kalabalık vardı. Sayısal olarak sorarsanız henüz elimde net rakamlar yok. Ama şunu gördük biz alanda ve şehrimizde, önceki senelere nazaran çok daha fazla bir kalabalık vardı. Bu çok güzel ama bu aynı zamanda bize de bir sorumluluk yüklüyor açıkçası” diye ifade etti.

“BOŞ DURMADIK ALANDA EKSİKLERİMİZ İÇİN ANKET YAPTIK”

İş birliği içinde hareket ettikleri kurumlara teşekkür ederek şenlik için muazzam çalışıldığını kaydeden Akın, “Biz boş durmadık, bir taraftan anket yaptırdık alanda. Eksikliklerimiz neler, neleri tamamlarsak önümüzdeki sene daha iyi bir organizasyon yapabiliriz diye. Ben buradan özellikle sayın valimize ve emniyet müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Bütün kurumlarımıza. Gerçekten muazzam bir çaba sarf ettiler. Kendi arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, birim amirlerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, herkes muazzam çalıştı. O yüzden de çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bir başlangıçtı. Daha güzel şeyler, daha güzel şenlikler ve festivaller yapacağız. Bu nedenle bugün de, böyle olması özellikle kadın odaklı olması beni çok memnun etti. İşte Edirne hep böyle bir şehir. Edirne her şeyin en güzeline yakışıyor. Edirne’ye gelen misafirlerimiz her şeyin en güzeline yakışıyor. Biz de onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“ARTIK TURİZM POTANSİYELİMİZ ARTACAK”

Edirne’yi tanıtmanın çok önemli olduğunu belirten Filiz Gencan Akın, “Keşke cumartesi günü de hava güzel olsaydı. Alanı daha iyi kullanabilseydik ama bazı zorluklar oldu. Ama ona rağmen gene de alandaydı misafirlerimiz. Ama bundan sonrası dediğim gibi, hem organizasyonun gün sayısını arttırmak bence önemli. Şehrimiz için ve misafirlerimiz için. Edirne’yi tanıtmak için. Edirne’ye gelen misafirlerimizin hem kültürümüzü tanıması, hem şehrimizi tanıması bizim için çok önemli. Ama şunu da görüyoruz ki artık turizm potansiyelimiz her geçen gün artacak. Bize de bununla ilgili sorumluluklar yüklenecek. Biz de bunları eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz” diye dile getirdi

Kakava’da tuttuğu dilek konusuna değinen Akın, “Bu sene tüm dileklerim ve bundan sonraki görevim boyunca sadece Edirne ve Edirneli hemşerilerim için” dedi.

” EDİRNE’YE GERÇEKTEN BİR BAHAR GELDİ”

Çok ciddi bir kalabalık olduğunu kaydeden Başkan Filiz Gencan Akın, “Ben bir hukukçu olduğum için net veri gelmeden konuşmuyorum. Sadece Söylenen rakamlar var ama bugün kesinleşmiş olur. Ama, gözlemlediğimiz, muazzam bir kalabalık vardı. Güzel bir kalabalık vardı. Ben alandayken de hep misafirlerimizle bir arada olmaya çok gayret gösterdim. Gerçekten çok olumlu geri dönüşler de aldık. Tabii bunun içerisinde eksikliklerimize ilişkin söylemler de vardı. Bunları da tamamlayacağız. Edirne’ye gerçekten bir bahar geldi. Bunu hepimiz hissediyoruz” şeklinde kaydetti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.