DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21588470,14%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saraçlar’da Karayolu Trafik Haftası

Saraçlar’da Karayolu Trafik Haftası

Edirne’de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında tüm kurumlar Saraçlar Caddesi’nde buluştu. Edirne Valisi Yunus Sezer de açılan stantları ziyaret ederek görevli personellerden bilgi aldı. Alkollü araç kullanımın etkilerini göstermek için alkol simülasyon gözlüğü ile deneme de yapan Vali Sezer, trafik ekiplerinin Selimiye Camii önündeki motosiklet uygulamasına katıldı.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 16:37
Saraçlar’da Karayolu Trafik Haftası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4-10 Mayıs Karayolu Trafik Haftası çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde stantlar açılarak vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD, Karayolları Müdürlüğü, 112 Acil Servis, İtfaiye Müdürlüğü, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün aralarında bulunduğu kurumların personelleri trafik güvenliği konusunda Saraçlar Caddesi’nde açtıkları stantlar açtı.

Stantları ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hacı Ali Büber stantlarda görevli memurlardan bilgi aldı. Etkinlikte Vali Sezer, alkollü araç kullanımın etkilerini göstermek için alkol simülasyon gözlüğü ile deneme de yaptı.

Saraçlar Caddesi’ndeki stant ziyareti sonrası Vali Sezer Selimiye Camii önünde motosiklet uygulamasına katıldı. Motosiklet sürücülerine kask ve yeleğin öneminden bahseden Vali Sezer, kurallara uyan sürücülere teşekkür etti.

“HAFTA BOYUNCA FARKINDALIK İÇİN FAALİYETLER DEVAM EDECEK”Basın mensuplarına açıklamada bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Malumunuz bu hafta trafik haftası. Ülke genelinde, tüm illerimizde, ilçelerimizde trafikle ilgili farkındalığı artırmak için emniyetimiz, jandarmamız, karayollarımız, belediyemiz, AFAD’ımız, 112’miz, herkes birlikte aktivitelerde bulunuyorlar. Burada bazı faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bu hafta boyunca da bu faaliyetlerimiz devam edecek. Bugün de Saraçlar Caddesi’nde bizim trafikle ilgili kullanılan malzemelerin tanıtımı, broşür, farkındalık oluşturmak için burada stantlar kurulmuş. Bu taraftan da üst tarafta da, Selimiye’nin önünde de uygulama yaparak sürücülerimiz ve yayalarımız bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacaklar” dedi.

 “YAZ AYLARINDA TRAFİK EN ÜST SEVİYE OLUYOR”

Kentteki trafik yoğunluğunun her geçen yıl arttığına işaret eden Vali Sezer, “Sene içerisinde de yaz aylarında artık en üst seviyeye ulaşıyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi, burası sınır ili olduğu için, özellikle gurbetçilerimizin geçiş noktasında hem gelişlerinde hem de gidişlerinde yoğun bir trafik oluyor. İkincisi de turizm destinasyonu olan bir ilimiz. Dolayısıyla gelen ziyaretçi sayımız da her geçen gün artıyor. Dolayısıyla trafikle ilgili olarak da bizim hem yolların altyapılarının iyileştirilmesi hem de trafikle ilgili, düzenlemeyle ilgili şehir içerisinde, belediye, şehirler arası, belediye, emniyet, jandarmamızın ortak çalışmasıyla düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“TRAFİKTE ÖLÜMLÜ KAZALARIN YÜZDE 90’I SÜRÜCÜ HATASI”

Ölümlü kazalarda sürücü hatalarının yüksekliğini vurgulayan Vali Yunus Sezer, “Maalesef trafik kazalarında il genelinde bir önceki döneme göre yüzde 21 artışımız var. Ölümlü trafik kazalarımız, özellikle Nisan sonu ve Mayıs başında istemediğimiz ölümlü trafik kazaları meydana geldi. Bunların sebeplerine baktığımız zaman da yüzde 90’ın üzerindeki sürücü hatasından ve kullanımdan kaynaklanan sebepler. Buradan istihdamız trafikte dikkat etmemiz, kurallara uymamız ve sadece kendi canımız için değil, diğer trafikte yer alan yayalarımız için, sürücülerimiz için de kuralları ihlal etmememiz gerekiyor. Her can kaybı, her mal kaybı, bizim canımızdan bir parçanın kopması ülke içinde, millet içinde büyük bir kayıp. Bununla ilgili olarak özellikle istirhamımız, vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları çok önemli. İlimizde özellikle bir dikkat eksikliğinden kaynaklanan kazalar çok fazla. İkincisi de özellikle yaralamalı kazalarda da alkollü araç kullanımından kaynaklanan kazalar çok yoğunlukta. Bu noktada da kurallar belli, alkollü araç kullanılmaması gerekiyor. Bir taksiyle evine gitsin ya da bir yakınını çağırıp bir yoluna gitsin. Ama o şekilde araç kullanarak hem kendi canını hem de insanların canını tehlikeye atmasınlar” dedi.

“KAPALI ALANLARDA MOTORSİKLET KULLANIMI KONUSUNDA UYGULAMALAR YAPACAĞIZ”

Motosiklet konusunda kask ve kapalı alanlarda kullanıma dikkat çekerek gerekli uygulamaları yapacaklarını belirten Vali Sezer, “Bir diğer konu da motosiklet. Geçen sene de bir basın mensubumuzu ben ilk geldiğim zamanlarda kaybettik. Yani bisiklet ve motosiklet kullanımından dolayı beyin kanaması geçirerek. Bu konuda da çok fazla yaralamalı trafik kazası meydana geliyor. Kaskı muhakkak kullanalım. Burada da sonuçta trafiğe çıkan her araç trafik kurallarına uyması gerekiyor. Burada da bizlerin motosiklet ve bisiklet kullanımlarına karşı saygılı olmamız lazım. Normal araç kullananların. Onların da kask kullanımı dahil olmak üzere bütün kurallara uygun hareket etmesi lazım. Özellikle motosiklet uygulamaları kullanımları noktasında trafik kullanımı yoğun bir uygulama yapacağız. Kapalı alanlara giriş çıkış. Burada bazen araç trafiğine kapalı alanlarda da motosiklet kullanımı buradaki yayalarında canını tehlikeye atıyor. Bunlardan bir tanesi Saraçlar Caddesi, Selimiye’nin arka tarafı, ön tarafı. Buralarda da uygulama yapacak arkadaşlar” diye vurguladı

“SAHA DA TRAFİK EKİPLERİMİZİ ARTIRDIK”

Yaz aylarında artış yaşanacak araç ve insan trafiği için tedbirler aldıklarını kaydeden Vali Yunus Sezer, “Bu yazı da yoğun tedbirlerle beraber atlatalım diye düşünüyoruz. Bir taraftan da bizim sahil bölgesinde de araç ve insan trafiği her gün artacak. Orayla ilgili de ilave trafik tedbirleri alıyoruz. Trafik ekiplerimizi artırdık. 60’a yakın trafik ekip sayısı olacak il genelinde sahalarda. Ve yine trafik karayollarında da özellikle işaret levha ve uyarıcı işaretler noktasında da kör noktaların tamamında tedbirler alıyoruz. Kazasız bir yıl diliyoruz. Hem ilimiz açısından hem de bütün ülkemiz açısından. İnşallah bu oranları daha da aşağıya indirdiğimiz bir seneyi hep beraber geçiririz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.